Mam HTC 7 Trophy z Os: 7.0.7004.0
Tak więc chciałbym zaktualizować do Mango. Wyświetla mi możliwość aktualizacji. Ale mam w języku angielskim a chciałbym mieć polski. Jak przeczytałem żeby mieć zaktualizowany na polski trzeba wpierw zmienić wpis w rejestrze. Żeby do zrobić trzeba wgrać aplikację na telefon.
Próbuje to zrobić poprzez Application Deployment, ale tam mi wyskakuje żebym zalogował się w Windows Phone Developer Registration, a z kolei w tym drugim żebym zarejestrował się na App Hub.
Żeby na ten App Hub się zarejestrować muszę mieć kartę (ISIC). Jako że jestem w AZSie to mam takie coś. Tylko musiałbym iść podbijać ją, a to potrwa z polską biurokracja pół wieku.
Myślę sobie poszukam sobie w Marketplace. Oczywiście w mojej wersji softu nie można zalogować się do niego.
Dobra, myślę niech stracę te 30zł i przez Chevrona odblokuje sobie ten telefon. Oczywiście tam informacja, że:
The sale of tokens has been put on hold until more arrive, thanks for your patience.
Im więcej czytam tym bardziej nie wiem jak tu cokolwiek zrobić. Ledwo kupiłem telefon, a już go znienawidziłem.

Pomóżcie, jak odblokować telefon, żeby nic nie zepsuć.