Sobota, 19 Maj 2012, 02:08

Autor Wątek: HTC Trophy - to w końcu jak?  (Przeczytany 424 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rafcik

• Wizytator
  • Podziękowań: 0
HTC Trophy - to w końcu jak?
« dnia: Piątek, 09 Grudzień 2011, 11:58 »
Mam HTC 7 Trophy z Os: 7.0.7004.0

Tak więc chciałbym zaktualizować do Mango. Wyświetla mi możliwość aktualizacji. Ale mam w języku angielskim a chciałbym mieć polski. Jak przeczytałem żeby mieć zaktualizowany na polski trzeba wpierw zmienić wpis w rejestrze. Żeby do zrobić trzeba wgrać aplikację na telefon.
Próbuje to zrobić poprzez Application Deployment, ale tam mi wyskakuje żebym zalogował się w Windows Phone Developer Registration, a z kolei w tym drugim żebym zarejestrował się na App Hub.
Żeby na ten App Hub się zarejestrować muszę mieć kartę (ISIC). Jako że jestem w AZSie to mam takie coś. Tylko musiałbym iść podbijać ją, a to potrwa z polską biurokracja pół wieku.
Myślę sobie poszukam sobie w Marketplace. Oczywiście w mojej wersji softu nie można zalogować się do niego.

Dobra, myślę niech stracę te 30zł i przez Chevrona odblokuje sobie ten telefon. Oczywiście tam informacja, że:
The sale of tokens has been put on hold until more arrive, thanks for your patience.

Im więcej czytam tym bardziej nie wiem jak tu cokolwiek zrobić. Ledwo kupiłem telefon, a już go znienawidziłem. :oT

Pomóżcie, jak odblokować telefon, żeby nic nie zepsuć.

Offline Budniu

• Administrator
  • Core
  • Podziękowań: 205
  • HTC 7 Pro
Odp: HTC Trophy - to w końcu jak?
« Odpowiedź #1 dnia: Piątek, 09 Grudzień 2011, 12:23 »
Czytaj i postępuj w kolejności (przed odblokowaniem zmień datę w kompie i w telefonie na jakiś dzień przed 25 listopada 2011 r. bo z tym dniem wygasła certyfikacja pierwszej wersji Chevrona (darmowej z nw. wątku) po odblokowaniu i zrobieniu co potrzebujesz może daty bez problemu przywrócić):
1. http://forum.mobione.pl/modyfikacje-111/odp-(htc-7-pro)-watek-ogolny/
kiedy masz już odblokowany telefon instalujesz TouchExplorer i RegistryEditor. Do tego drugiego link w wątku poniżej oraz zawartość, którą trzeba dodać w regu. W tym samy momencie skopiuj już sobie do folderu Windows plik od ustawień kamery również z wątku poniżej.
2. http://forum.mobione.pl/modyfikacje-111/(tutorial)-jezyk-polski-w-wersji-mango/

Skoro chcesz mieć tylko j polski to odpuszczasz sobie późniejsze tutki na temat aktualizacji systemu tak, żeby został odblokowany. I tak w chwili zrobienia pierwszego hardresetu Ci się zablokuje, a bez downgrade-u ROM-u i SPL go nie odblokujesz w taki sposób żeby modyfikować system. Zostanie Ci tylko Chevron z 9$ jak zaczną po 12 grudnia handlować na nowo tokenami. BTW w przeciwieństwie do odblokowania, j. polski zostaje po wsze czasy (no chyba, że zmienisz ROM wgrywając przez RUU).

Offline Rafcik

• Wizytator
  • Podziękowań: 0
« Odpowiedź #2 dnia: Piątek, 09 Grudzień 2011, 12:37 »
Zostanie Ci tylko Chevron z 9$ jak zaczną po 12 grudnia handlować na nowo tokenami.
Po 12 grudnia znowu będą handlować tokenami? Może warto mi poczekać te parę dni i zrobić to wszystko prościej.

Offline Budniu

• Administrator
  • Core
  • Podziękowań: 205
  • HTC 7 Pro
« Odpowiedź #3 dnia: Piątek, 09 Grudzień 2011, 13:55 »
Po 12 grudnia znowu będą handlować tokenami?

Taka była informacja na Twitterze ChevronLabs: http://twitter.com/chevronwp7
We're working on switching payment gateways prior to re-opening token sales. Possible ETA: December 12. ^RR

Może warto mi poczekać te parę dni i zrobić to wszystko prościej

Nie warto, bo tym odblokowaniem NIE MASZ MOŻLIWOŚCI INGEROWAĆ W SYSTEM a takie uprawnienia sa właśnie potrzebne żeby dodać wpis w rejestrze czy skopiować plik z ustawieniami aparatu do Windows. Tak czy siak musisz odblokować go metodą opisaną w linkach powyżej, dodasz wpis w regu i zapomnisz, że nie miałeś polskiego języka.
« Ostatnia zmiana: Piątek, 09 Grudzień 2011, 13:58 wysłana przez Budniu »