Sobota, 19 Maj 2012, 02:37

Autor Wątek: Znieksztalcony dzwiek w sluchawkach, oraz Bateria ANDIDA 1800mAh  (Przeczytany 932 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cieslaczek1990

• Klubowicz
  • **
  • Podziękowań: 0
Znieksztalcony dzwiek w sluchawkach, oraz Bateria ANDIDA 1800mAh
« dnia: Sobota, 02 Lipiec 2011, 11:22 »
Witam, jak w temacie mam problem z dźwiękiem w słuchawkach w moim HTC Desire wer. androida 2.2. Nie potrafię sobie już poradzić z tym problemem, dźwięk jest piszczący i nie da się go słuchać. Posiadam odpowiednie słuchawki chyba nawet z 2 pary ich. Sciagnolem z Android Marketu ProPlayer oraz DSP do EQ ale to tez nic nie daje, zmiany w ustawieniach nic nie daje nadal to samo. Dźwięk bez słuchawek jest idealny.
Druga sprawa dotyczy świeżo zakupionej baterii do mojego HTC Desire. Kupilem ja na allegro po pierwszym ładowaniu wytrzymała 1dzien prawie z niej nie kozystalem. A przed ladowniem jak ja włożyłem od razu po zakupie wytrzymała 1dzien chociaż miala po włożeniu 30%. Czy wogole coś z niej będzie czy juz nie opłaca się foramtowac dalej. Badz może kupić oryginał ze strony HTC.
Licze na pomysly oraz propozycje.
http://allegro.pl/htc-desire-super-mocna-bateria-andida-1800-mah-i1644186642.html

Offline Speeder

• Global Moderator
  • Core
  • Podziękowań: 26
  • HTC Wizard, ASUS P750, HTC Desire, HTC HD2
Odp: Znieksztalcony dzwiek w sluchawkach, oraz Bateria ANDIDA 1800mAh
« Odpowiedź #1 dnia: Sobota, 02 Lipiec 2011, 23:20 »
Pomysły na co? Bateria w praktycznie każdym smartphonie z androidem w umiarkowanym użytkowaniu przy włączonej synchronizacji i 3G wytrzymuje ok. 1 dnia. Pierwszego dnia mogło wskazywać błędnie stan baterii, więc nie ma się czym przejmować.

Co do dźwięku, zacząłbym od przeczyszczenia gniazda i sprawdzenia z dołączonym zestawem słuchawkowym, jeśli nie pomoże - raczej jest to jakaś hardware'owa zagwozdka.

Offline cieslaczek1990

• Klubowicz
  • **
  • Podziękowań: 0
Odp: Znieksztalcony dzwiek w sluchawkach, oraz Bateria ANDIDA 1800mAh
« Odpowiedź #2 dnia: Sobota, 09 Lipiec 2011, 13:33 »
Bateria po formatach trzyma ponad 2 dni. Ale po czyszczeniu mini jacka nic sie nie poprawia. W niedziele sprawdzilem sluchawki od smasunga mialy 3 styki zamiast 4 i na 3 graja super.
« Ostatnia zmiana: Wtorek, 12 Lipiec 2011, 19:37 wysłana przez cieslaczek1990 »