szukajka nie znalazła, a i sam nie kojarzę żeby było, więc daję:

jak na razie jedyny darmowy mobilny MMORPG. dostępny na andka i jab'uszko.

co tu dużo mówić - do wyboru 3 klasy bohatera, można go ciut ustawić pod siebie [twarz, kolory ciuchów itp] no i można rozpocząć przygodę. leniuchy mogą wydawać pieniądze na platiniumy [waluta używana w pocket legends] aby szybciej rozwijać postać - a hardkorowcy albo oszczędzacze mogą po prostu grać i zdobywać wszystko w walce [sam wolę zaoszczędzić i mieć frajdę z grania]. do dyspozycji prawie 300 questów, więc jest co robić

gierka oczywiście wymaga stałego połączenia z netem [najlepiej jak najszybszego - wifi preferowane], do instalacji pobierane jest jakieś 28-30mb stuffu z sieci, gierka sama część z tego wrzuca na kartę. wbrew pozorom - chodzi bardzo ładnie i płynnie [na bladym przycina mi tylko gdy na ekranie jest więcej niż 4 postaci i trwa ostra walka - czyli w powietrzu latają różne czary, trupy itp itd].
WAŻNE! nie wolno na własną rękę przenosić programu ani danych między kartą a urządzeniem! skutkuje to ciągłymi problemami z połączeniem i wymagany jest reinstall. gracz może się oczywiście zarejestrować, co umożliwia grę tymi samymi bohaterami na różnych sprzętach - ale nie jest to konieczne. można zawierać znajomości, rozmawiać, dostępny jest nawet panel ze skrótami gestów, które może w kierunku napotkanych śmiałków wykonać nasz bohater

jako że ostatnio odświeżył mi się temat RPG, od 2 dni wolne chwile wykorzystuję na pomachanie mieczykiem w pocket legends

jakby ktoś zaczął i chciał mnie odszukać - gram jako warrior o nicku
pjquulgrę można pobrać z marketu i ze
strony głównej gierki [jeśli ktoś nie ma dostępu do marketu]