UPD
Uległem relock-owi na RTM 7720 skutkiem czego nie mogłem instalować aplikacja z poza marketu, ani uruchomić tych zainstalowanych. Rozwiązanie tego kłopotu jest banalne, aktualizację do RTM 7720 należy przeprowadzić z zastrzżeniem nw. pkt z manuala Ansara i wszystko działa, a urządzenie się nie relock-uje. Wykonujemy to co nw.:
Dotyczy urządzeń HTC (nie wiem jak z Samsungiem bo nie mam na czym sprawdzić):
1. Przed aktualizacją do 7720 musimy mieć odblokowane urządzenie z Mango Beta 2 metodą Ansara oraz zainstalowany w nim TouchExplorer, o którym pisaliśmy wcześniej).
2. W pierwszej kolejności insalujemy w telefonie z paczki Ansara to: Unlock_Mango_XBMODDeployer.xap .
3. W Menu telefonu znajdujemy to: XBMOD.Files.Deployer, otwieramy (poinformuje nas o wypakowaniu pliku o nazwie: CustClear.provxml) po czym wychodzimy i możemy odinstalować.
4. Za pomocą TouchExplorer wchodzimy w My Documents>My Ringtones i raz tapiemy na ww. plik tzn. CustClear.provxml.
5. Tapiemy menu (trzy kropeczki z prawej strony na dole) i z menu wybieramy "Copy".
6. Wychodzimy z My Ringtones i My Documents, po czym wchodzimy do folderu Windows.
7. Kiedy się wyświetli zawartość tapiemy menu (trzy kropeczki) i wybieramy "Paste" (wklej) po czym potwierdzamy ok (informacja o nadpisaniu pliku) i wychodzimy z TouchExplorera.
8. Teraz swobodnie możemy zaktualizować telefon do wersji 7720 zgodnie z manualem na forum.
9. Kiedy mamy już w telefonie nową wersję systemu wchodzimy w Connection Setup i każemy telefonowi wyszukać ustawienia sieci, a kiedy znajdzie wszystko zatwierdzamy i wychodzimy.
Od teraz telefon się nie zrelock-uje.