nie udało się znaleźć tam informacji typowo praktycznych. Np. dlaczego taki układ:
<Item class="space" type="icon" ontap="StartApp" path="ścieżka_do_pliku" onhold="StartApp" path="ścieżka_do_pliku">
wywala skórkę choć teoretycznie działać powinien, a np. taki:
<Item class="space" type="icon" ontap="StartApp" path="ścieżka_do_pliku" onhold="funkcja_programu">
działa prawidłowo.
Już znalazłem... dla
ontap jest
path a dla
onhold musi być
path1... To również przegapiłem w tutorialu od autora...

Kolejne pytanie z cyklu "Czy to jeszcze pamiętasz"...
Chodzi mi o kolejność nałożonych na siebie elementów:
<Item class="space" type="icon" ontap="DoNothing" onhold="DoNothing">
<image src="lnk\Programs_ProgPlace.png" left="27" top="60"/>
</Item>
<Item class="space" ontap="StartApp" path="lnk_p1\pr1.lnk" onhold="DoNothing">
<image src="lnk_p1\pr1.png" left="43" top="76" width="90" height="90"/>
<Item>W powyższym przykładzie plik
Programs_ProgPlace.png jest tłem dla elementu/ikony skrótu
pr1.png - krótko mówiąc, ikonka skrótu leży sobie na tle - zgodnie z kolejnością pozycji w xml-u. Problem w tym, że przy kliknięciu w ikonkę skrótu klikalnym elementem okazuje się drugoplanowe (przynajmniej teoretycznie) tło a nie skrót... Po zmianie kolejności elementów, klikalna jest tak jak być powinna ikona skrótu, ale z kolei jest ona umieszczona POD tłem...
Wszystko na odwrót niż być powinno...
Pytanie: Jak można sterować kolejnością "aktywowania" elementów - aktywny ma być element "A" nałożony na element "B" a nie odwrotnie...
Chyba to było już poruszane na forum odnośnie
czegoś tam o HS++ - przeleciało mi przed oczami przy okazji szukania czegoś, ale teraz za cholerę nie mogę tego ponownie znaleźć...
Enyłej... Właśnie kończę coś takiego jak na załączonym screenie... Wiem, że to nic ambitnego i odkrywczego, ale radosnej zabawy z tym mam co niemiara... tym bardziej, że nie tylko ma zbliżony wygląd, ale i sporo funkcji podobnych do oryginału dało się do tego upchnąć