SenseLike 1.0 Beta (WVGA)Może to jest i nic nowego... Ot, pełnoekranowy i nieco stuningowany skin
SenseLike Mini.
Mam nadzieję, że z czasem przekształci się w pełnowartościowy skin z mojego
KONCEPTU. Osobiście uważam, że to dobry początek, tym bardziej, że straciłem prawie wszystkie oryginalne źródła protoplasty (ot, nieplanowany HR).
Najpierw przeczytaj cały post, dopiero potem instaluj modyfikację. Stosuj się do opisów, wskazówek i linków podanych w poscie.Skórka jest jeszcze stosunkowo prosta. Co może, umie i oferuje opisane zostało poniżej.
Funkcjonalność:1. Ekran
Home- Bieżący czas i data,
- Wskaźnik nieodebranych rozmów i SMSów,
- Wskaźnik aktywność (lub nie) alarmu,
- Wskaźnik nadchodzących zdarzeń (wyświetla treść zdarzenia, uprzedza dzień przed iwentem) - opcja testowa,
- Graficzny symbol bieżącej pogody i temperatura dla ustawionego wcześniej miasta,
- Graficzny symbol operatora sieci (mój własny patent :shifty: ),
- Ikonka dostępu do opcji HS++ UI,
- Launcher dla 2 programów.
2. Ekran
Programy- Launcher dla 12 programów.
3. Ekran
Pogoda- Bieżąca prognoza pogody (rozszerzona) dla jednego miasta,
- Mini prognoza pogody na kolejne 4 dni,
- Zmiana miasta dla prognozy pogody,
- Ręczne pobieranie prognozy pogody,
By zmienić miasto w panelu pogody należy znać:
nazwę miasta i jego
kod (np.:
Warszawa |
PLXX0028) i wpisać je w odpowiednie pola aktualizatora.
Kody lokalizacji dla Polski znajdziesz
TUTAJ (thx
ochkarol):
4.
Ogólne- Wskaźniki (połączenia, SMSy, budzik) podpięte pod odpowiednie pozycje do obsługi funkcji - za wyjątkiem zegara, tu można użyć wskaźnika "Budzik",
- Pogoda aktualizowana jest automatycznie co
1 godzinę - do aktualizacji używane jest
każde dostępne łącze, tak więc uważać trzeba na połączenia internetowe przy braku podpięcia do PC. Jeśli nie chcesz automatycznego łączenia z Internetem, użyj programów:
NoData lub
Dial-Up Enabler/Disabler by zablokować połączenia z Internetem,
- Graficzne symbole pogody wyświetlane są zgodnie z porą doby - w dzień jest słoneczko, w nocy jest księżyc. Noc jest określona pomiędzy godzinami
20.00 i
6.00,
- Przełączanie ekranów następuje po tapnięciu jednej z trzech ikon najniższego rzędu opisanych jako: Home, Programy, Pogoda.
Kolejność instalacji:1.
HomeScreen ++ - koniecznie na pamięć urządzenia.
Jako, że autor wydał kilka wariacji programu które nieco różnią się funkcjonalnościa, ja sugeruję zainstalować najbardziej optymalny
CAB2.
MortScript np.
STĄDJeśli w swoim ROMie posiadasz
XDA_UC nie musisz instalować MortScript'a. Jeśli nie masz, to instalujesz koniecznie na pamięć urządzenia.
3. Skin
SenseLike - koniecznie na pamięć urządzenia. Skin należy wybrać w opcjach programu.
4. Soft Reset urządzenia.
Być może zajdzie potrzeba włączenia HS++ w elementach Today albo jego przesunięcia względem innych pluginów - wg indywidualnego gustu.
Kilka uwag:- Tapeta widoczna na screenach została podłożona tylko dla wyeksponowania i uczytelnienia elementów skina - sam skin jej NIE zawiera,
- Skin jest w wersji BETA - generalnie działa poprawnie jak na moje sprawdzanie, jednak nie można wykluczyć, że cóś może nie zadziałać, zaciąć się lub w inny sposób być upierdliwe.
Do zrobienia:- Ekran Kalendarz (prosty pokazywacz dni),
- Większa automatyka zadań,
- Przebudowa istniejących skryptów,
- Może jakiś ekran konfiguracyjny,
- Może jakiś ekran z kontaktami,
- Może zmiana czcionki skóry,
- Może dodanie jakichś animacji,
- ...może mi jeszcze coś do głowy przyjdzie w tzw. międzyczasie.
Skin:WVGAHOSTINGHasło do archiwum:eOmnia.netOstatecznie wyszedł plik o wadze ponad 12 MB. No cóż... 90% wagi to ikony pogody niestety.
Lista płac:globalbus, dzięki za skrypt do aktualizacji configu BSWeather
Thrawn, dzięki za dyskusję o MortScript'cie i podsunięcie kilku pomysłów
Wszyscy, którzy udzielili mi odpowiedzi w wątku o MortScript'cie