Drugi dzień walczę ze spolszczeniem nowego półoficjalnego ROM-u HTC do TP2. Na chwilę obecną już 99,9 % gra i buczy, ale mam problem z tym plikiem:
msgsettingdll.dll.0415.mui. Sytuacja wygląda tak, że plik ten jest odpowiedzialny za spolszczenie opcji ustawień w HTC Message Client. Ten, który mam owszem spolszcz i wyświetla wszystko PL, ale powoduje błąd, a mianowicie po uruchomieniu ustawień wywala komunikat o błędzie i wszystkie zabiegi tzn. zaznaczanie jakiejkolwiek opcji, po wyjściu z ustawień kończy się powortem do stanu z przed uruchomienia. Dodam, że zmieniałem już język systemu na 1033 i wszystko działa wyśmienicie tzn. w języku EN. Po usunięciu ww. pliku z systemu w języku polskim też wszystko działa i wyświetla się w PL oprócz ustwień wiadomości tzn. działają lecz wyświetlanie jest EN (korzystają z pliku ......0409). Podjąłem juz próby podmienienia tego pliku na inny odpowiedzialny za to samo w systemach WM 6.5 z HTC Sense 2.5, które uzyskałem z polskich systemów, ale te pliki wogóle sa pomijane tzn. są w systemie, ale wyświetlane są opcje EN. Ja juz nie mam pomysłów może Wy coś podpowiecie

W zaałączniku obydwa pliki, tzn. ten który wyświetla PL, ale nie działają opcje oraz ten który działa i wyświetla EN.