Środa, 23 Maj 2012, 19:14

Autor Wątek: msgsettingdll.dll.0415.mui - potrzebna pomoc  (Przeczytany 1719 razy)

Offline qolejowy

• ROMMaker
  • Swojak
  • Podziękowań: 3
  • Benq E72, Nokia 6210 Navi.
Odp: msgsettingdll.dll.0415.mui - potrzebna pomoc
« Odpowiedź #15 dnia: Niedziela, 21 Luty 2010, 14:41 »
Skoro tak to może do pliku  "msgsettingdll.dll.0409.mui" jest  provxml i go modyfikuje.
Jak robiłem swego czasu spolszczenie do Benqa, miałem taki problem z "tshres.dll.0415" wrzucenie samego pliku działało ale nie wyświetlały się informacje o systemie. Okazało się że do tego pliku w wersji oryginalnej był provxml i go modyfikował. Dopisałem do niego wpisy dla 0415 i zatrybiło, być może to samo jest i u Ciebie

Online Budniu

• Administrator
  • Core
  • Podziękowań: 205
  • HTC 7 Pro
« Odpowiedź #16 dnia: Niedziela, 21 Luty 2010, 14:43 »
Jest to jakaś możliwość, tylko jak znaleźć provxml, który będzie odpowiednikiem mojego pliku ??? Po nazwie ?-?

Offline globalbus

• GZU
  • Core
  • Podziękowań: 77
  • N900 + Zest
« Odpowiedź #17 dnia: Niedziela, 21 Luty 2010, 14:54 »
Skoro tak to może do pliku  "msgsettingdll.dll.0409.mui" jest  provxml i go modyfikuje.
Jak robiłem swego czasu spolszczenie do Benqa, miałem taki problem z "tshres.dll.0415" wrzucenie samego pliku działało ale nie wyświetlały się informacje o systemie. Okazało się że do tego pliku w wersji oryginalnej był provxml i go modyfikował. Dopisałem do niego wpisy dla 0415 i zatrybiło, być może to samo jest i u Ciebie
Takie odloty to chyba tylko Standard ma.

Budniu, weź działający .mui, zdejmij cert, podmień po kolei (ze sprawdzaniem) elementy z tego niepoprawnego, przed testem podpisuj. To wszystko co można o tym powiedzieć.

Online Budniu

• Administrator
  • Core
  • HTC 7 Pro
« Odpowiedź #18 dnia: Niedziela, 21 Luty 2010, 15:12 »
Wiecie co, żeby tyle roboty było z jednym zasranym plikiem :oT. Zgodnie z tym co napisałeś @Globalbus to z cały dzień trzeba spędzić nad modyfikacją tego jednego pliku, po każdej ingerencji podpisując i sprawdzając. Dodam, że oryginalny MUI ma zdaje się 12 zasobów, a ten PL ma 16. Pies jest pogrzebany w tym, że praktycznie całe tłumaczenie jest zawarte w jednym zasobie, w którym jeżeli się zedytuje chociażby jeden znak (sprawdzałem czy kłopot nie tkwi w PL znakach diaktrycznych) to po wrzuceniu do PDA w najlepszym przypadku uruchamia opcje, ale nie wyświetla żadnego tekstu. Dodam, że kombinowałem też z ustawieniem ID języka, na PL, EN lub też ustawiałem (tak jak w oryginale) na Chiński (nie wiedzieć czemu taki tam jest ???) i też :-\ dupa zbita. Szczerze, to już mi się nie chce z nim walczyć, niech sobie będzie EN i z głowy. I tak zbyt dużo czasu mu poświęciłem, a obawiam się ruchu ze strony HTC i Sunnysoft, gdy ten ROM, który edytuję pojawi się w oficjalnym supporcie obydwu serwisów i będzie do niego dostępna nakładka Interwrite PL :nM: i cała moja/nasza robota (o).

Offline Wall-E

• ModMaker
  • Senior
  • Podziękowań: 79
  • Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy Tab 10.1
« Odpowiedź #19 dnia: Poniedziałek, 22 Luty 2010, 21:58 »
Nie, nie... do tematu pewnie nic nie wniosę...

Heh... chętnie bym "potańczył" z tym plikiem, ale co najwyżej mogę go sobie pooglądać od środka. Jeno nie mam nawet gdzie go na testy wrzucić...  >:(

Na - raczej wątpliwe - pocieszenie dla Budnia, powiem, że ostatnio też mam podobne problemy z plikami mui. W szczególności w nowych wersjach produktów SKKV. Nijak nie idzie zmusić plików do współpracy - są najzwyczajniej i po chamsku ignorowane przez program. Póki edycja tyczy się części odpowiedzialnej za menu to wszystko gra, ale dotknij tylko formatki czy stringów to na bank plik może iść do kosza...
Podobną sytuację miałem przy poprawianiu spolszczenia QuickMenu... Najmniejsza edycja kształtu części kontrolek na trzech z czterech formatek wywalała plik podczas ładowania programu.  ?-?

Online Budniu

• Administrator
  • Core
  • HTC 7 Pro
« Odpowiedź #20 dnia: Poniedziałek, 22 Luty 2010, 22:05 »
THX za chęci @Wall-E :ok:

Offline Wall-E

• ModMaker
  • Senior
« Odpowiedź #21 dnia: Poniedziałek, 22 Luty 2010, 22:18 »
Dodam, że oryginalny MUI ma zdaje się 12 zasobów, a ten PL ma 16.
Pobrałem sobie pliki z pierwszego posta wątku i pozwolę sobie zauważyć, że w mui.409 jest o 20 stringów więcej niż w 415 Twojej produkcji... Teoretycznie nie powinno to za specjalnie rzutować na zdrowie chociaż różne cuda już widziałem...
Po drugie w mui.415 są dodatkowe zasoby RC, których nie ma w oryginalnym mui... O ile dobrze pamiętam ze swoich edycji, to wszystkie mui zawierały najczęściej identyczną ilość zasobów... nawet te 409... ale może się mylę...  ?-?
« Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 22 Luty 2010, 22:33 wysłana przez Wall-E »

Online Budniu

• Administrator
  • Core
  • HTC 7 Pro
« Odpowiedź #22 dnia: Poniedziałek, 22 Luty 2010, 22:42 »
Co do zawartości to mnie też zdziwiła ta różnica, ale tak jak pisałem właśnie ten 0415 jako jedyny się wyświetla tylko wywala błąd, wszystkie modyfikacje jego jak i tego 0409 spełzają na niczym :oT BTW 0415 nie jest mojej produkcji pochodzi z ROM-u z PL od LEO HTC Sense 2.5.

Offline Wall-E

• ModMaker
  • Senior
« Odpowiedź #23 dnia: Poniedziałek, 22 Luty 2010, 23:00 »
BTW 0415 nie jest mojej produkcji pochodzi z ROM-u z PL od LEO HTC Sense 2.5.

Znowu popełniłem grzech niedoczytania

Co do zawartości to mnie też zdziwiła ta różnica, ale tak jak pisałem właśnie ten 0415 jako jedyny się wyświetla tylko wywala błąd

Generalnie to i tak nie ma nic do stracenia... Ja bym zaryzykował wywalenie z pliku tych dodatkowych zasobów... I tak już bardziej pliku się nie popsuje.
Kiedyś zdarzyło mi się niechcący usunąć takie RC...  O0 z tym, że w moim przypadku, na całe szczęście, plik działał dalej.
« Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 22 Luty 2010, 23:06 wysłana przez Wall-E »

Online Budniu

• Administrator
  • Core
  • HTC 7 Pro
« Odpowiedź #24 dnia: Poniedziałek, 22 Luty 2010, 23:14 »
BTW 0415 nie jest mojej produkcji pochodzi z ROM-u z PL od LEO HTC Sense 2.5.

Znowu popełniłem grzech niedoczytania

Nic się nie stało, ja tak dosadnie tego jeszcze nie pisałem :ok:

Co do zawartości to mnie też zdziwiła ta różnica, ale tak jak pisałem właśnie ten 0415 jako jedyny się wyświetla tylko wywala błąd

Generalnie to i tak nie ma nic do stracenia... Ja bym zaryzykował wywalenie z pliku tych dodatkowych zasobów... I tak już bardziej pliku się nie popsuje.

@Wall-E, a Ty myślisz, że tego nie trenowałem - to była pierwsza rzecz, którą zrobiłem po dobraniu się do tych plików i porownaniu. Coś mi się zdawało, że te RC odnoszą się do zasobów, które się instalują tylko w danym sprzęcie w tym wypadku Leo, ale to była również zła droga :gwm:
BTW - fajna emota :ok: