Ciągne ten wątek, bo chcę uratować ten sprzęt. Żal po prostu wywalić, a sprzedać jako złom, to też nie jest miłe.
Zdecydowałem o zmianie WM na nowszy z nadzieją, że to pomoże. Wcześniej był pomysł przejścia na Androida, ale nie znalazłem opisu, który mógłbym zastosować bez obaw.
Znalazłem kilka wersji WM.6.5 opracowanych przez varavuta. Jedyną sprawą, którą chciałem przed zmianą romu wykonać, to zachowanie kontaktów.
Użyłem do tego PIMBackup, SpriteBackup i Utility systemowy. Po wgraniu nowego systemu okazało się, że kontaktów te programy nie przywróciły, mimo
że wszystko - wydaje się - zrobiłem dobrze. Próbowałem jeszcze robić Restore po powrotnym zainstalowaniu starej wersji systemu, ale też bez rezultatu.
Strata.
Teraz tylko testowanie z nadzieją na to, że Acer ze zmienionym systemem nie będzie samodzielny w 'podnoszeniu słuchawki'.
Mam jeszcze plik zrobiony przez SpriteMigrate z myślą o Androidzie, ale nie mam koncepcji jak go wykorzystać do odzyskania kontaktów.
Tak na marginesie, to SpriteMigrate przy operacji konwertowania z WM na Adroida, robi plik 4 razy mniejszy, a więc
zapewne go rujnuje. Próba wczytania kontaktów z takiego pliku na Androida kończy się błędem.