Czwartek, 23 Luty 2012, 12:05

Autor Wątek: Omnia i900 folder zdjęć  (Przeczytany 124 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mkpl

• Wizytator
  • Podziękowań: 0
Omnia i900 folder zdjęć
« dnia: Środa, 25 Styczeń 2012, 13:26 »
Witam
Ktoś wie jak wyłączyć w omni generowanie folderów 100SSCAM... 103SSCAM i o co z tym w ogóle chodzi? Problem polega w tym, że chcę zintegrować HTC Album z moim romem i o ile problem folderu startowego rozwiązałem to muszę dać już folder docelowy. Dając na DCIM nic nie znajduje a dając na konkretny podfolder mam tylko część zdjęć.

Mam nadzieję, że w miarę jasno opisałem swój problem :p

Offline Budniu

• Administrator
  • Core
  • Podziękowań: 200
  • HTC 7 Pro
Odp: Omnia i900 folder zdjęć
« Odpowiedź #1 dnia: Środa, 25 Styczeń 2012, 14:26 »
Bez edycji rejestru nic nie wskórasz.
Nie powiem Ci dokładnie gdzie to będzie w rejestrze, ale kierując się moją metodą dla HTC na zmianę domyślnej nazwy zdjęć (http://forum.mobione.pl/modyfikacje/tweaks-modyfikacje-rejestru-temat-zbiorczy/msg142259/?topicseen#msg142259) sądzę, że musisz szukać gdzieś w okolicy HKLM\software\.... no właśnie nie wiem jak dla Samsunga bo dla HTC jest taka gałąź: HKLM\software\HTC\camera\general\EnableDCIM gdybyś dla Samsunga miał; HKLM\software\SAMSUNG\camera\general\EnableDCIM byłbyś w domu - musisz poszukać.

Offline mkpl

• Wizytator
  • Podziękowań: 0
Odp: Omnia i900 folder zdjęć
« Odpowiedź #2 dnia: Środa, 25 Styczeń 2012, 15:19 »
No nic w rejestrze brak jakiejkolwiek wzmianki o tym. Czy jest może jakaś modyfikacja HTC Album tak aby przeszukiwał wszystkie podfoldery dla danego wybranego folderu? Chwilowo to wygada tak:
DCIM
- 100SSCAM
- 102SSCAM
- 104SSCAM (przy czym w tych folderach brak jakiejkolwiek logiki tworzą się ot tak przy różnej ilości fotek.

Jeśli HTC album zmuszę do startu z folderu DCIM to nic nie zobaczy. Muszę mu wskazać konkretny folder ;|