Sobota, 19 Maj 2012, 03:45

Autor Wątek: [Samsung GT-B7300 Lite] Wiadomości SMS  (Przeczytany 189 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline letmeexplain

• Wizytator
  • Podziękowań: 0
[Samsung GT-B7300 Lite] Wiadomości SMS
« dnia: Wtorek, 24 Styczeń 2012, 12:30 »
Witam. Od wczoraj jestem posiadaczem telefonu Samsung GT-B7300 Lite. Zainstalowałem nakładkę na system SPB Mobile Shell 3.5.5. Mam tutaj Windowsa Mobile 6.5. Przedtem miałem HTC Kaiser. Wszystko ładnie, telefon się nie ścina jestem usatysfakcjonowany, ale zauważyłem że wygląd skrzynki wiadomości zupełnie odbiega od windowsowskiego tylko jest czystko samsungowski co mnie trochę drażni. Zainstalowanie nakładki również nic nie pomogło. Jest na to jakiś sposób ?

Offline skrobel

• Global Moderator
  • Core
  • Podziękowań: 37
Odp: [Samsung GT-B7300 Lite] Wiadomości SMS
« Odpowiedź #1 dnia: Wtorek, 24 Styczeń 2012, 14:41 »
Witaj na forum :)

Przeniosłem do właściwego działu i odrobinę "stjuningowałem" tytuł.

Niestety nie miałem żadnego Samsunga (Omnię Pro miałem przez krótką chwilę w rękach), ale możesz zacząć od tego, że w Ustawieniach (jeśli masz dostęp do ustawień Windows Mobile, a jeśli nie, to KLIK) -> Today -> Zakładka "Elementy" możesz sprawdź czy na liście aktywnych elementów ekranu głównego nie ma przypadkiem TouchWiz. Jeśli jest to możesz go wyłączyć (instalacja spb powinna to zrobić, ale u mnie czasem nie działało). Jeśli samsungowy klient wiadomości jest powiązany z TouchWiz to być może po restarcie zmieni się na standardowy. Jeśli nie, to może pomoże Budniu, on miał Omnię Pro dłuższy czas. A jeśli nie on, to chyba najwięcej informacji o Samsungach jest na eOmnia.net.
Sprzęt:
Aktualnie w użyciu: iPhone 4 - iOS 5.0.1 JB
Ulubiony: HTC Touch Pro2 - ROM: Jackos ROM PLK

Offline letmeexplain

• Wizytator
  • Podziękowań: 0
« Odpowiedź #2 dnia: Wtorek, 24 Styczeń 2012, 17:56 »
popytam na tamtej stronie, ale jeśli ktoś wie jak to zrobić to proszę o udzielenie wskazówek. w Today nie mam żadnych elementów zaznaczonych. dziwi mnie troche fakt, że w obsłudze wiadomości mam możliwość tylko stworzenia konta email, a konta SMS/MMS w ogóle tam nie ma.  natomiast w htc na windowsie 6 miałem ;) nie mogę zrozumieć czemu tak jest.

Offline skrobel

• Global Moderator
  • Core
  • Podziękowań: 37
« Odpowiedź #3 dnia: Wtorek, 24 Styczeń 2012, 23:53 »
Sprzęt:
Aktualnie w użyciu: iPhone 4 - iOS 5.0.1 JB
Ulubiony: HTC Touch Pro2 - ROM: Jackos ROM PLK