Nie ma pojęcia jak to zrobić pobrałem ten serwer, który mi Pan doradził i wikipaerser mam, ale nie wiem, od czego zacząć i jak zacząć te wszystkie poradniki są tak napisane, że nie umiem się na tym wyznać dość dobrze radzę sobie z komputerem, ale nigdy nie bawiłem się w takie rzeczy także jestem kompletnym laikiem w tej kwestii. Pan zapewne ma już doświadczenie w tej kwestii, więc mógłby mi przybliżyć, co i jak zrobić. Niestety pierwszy raz w życiu takie coś robię. Myśl taka, aby utworzyć taką bazę zrodził się już chwilę temu, pisałem do Pana na PW, ale nie uzyskałem odpowiedzi dopiero teraz na szczęście. Mam jeszcze pytanie, bo skoro on sobie oprócz pliku plwikimedia-20110801-pages-meta-current, który pobrałem, ściąga dodatkowe ino z internatu to ile one zajmują, bo jak dużo to będę musiał to zrobić u kumpla, który ma szybkie łącze. Proszę o sugestie, jeśli oczywiście będzie miał Pan czas i wytłumaczenie krok po kroku, bo po prostu zagubiłem się w tym natłoku informacji. Z góry przepraszam Karol