chciałbym by można go było wrzucić jako zakładkę PocketBreeze wtedy był by mód...dla misia
Miód by był... Ale to wiąże się ze zrobieniem Today dla TvV. Z tego co już się orientowałem, c# nie obsługuje Today'a :(
Można to utworzyć w c++, a to wymaga, abym sięgnął przynajmniej 10 lat wstecz i przypomniał sobie ten język... Z czasem tak się pewnie stanie, jednak najpierw proiorytetem jest pozbawienie TvV bugów... A ma ich sporo.
pytanie ..gdzie można zmienić kolor czasu aktualnie trwającego programu 
Nie można. Kolor godziny ustawiamy globalnie. Czy przydałaby się taka opcja, aby aktualnie trwający program "kolorować" indywidualnie???
co do przycisków ...chodziło mi o to by albo zrobic faktycznie półprzeźroczyste przyciski.. lub by była możliwość generowania wysokości/szerokości pola przycisku (są wprawdzie dwa ustawienia przycisków - ikony mogły by zostać), jego koloru oraz koloru fontu na przycisku
Kolor przycisku i kolor fonta na nim jest niemożliwy do ustawienia z poziomu TvV, ponieważ to są jpg'i...
Zarządzanie wielkością (wysokością właściwie, bo szerokość powinna być zawsze screen-width / 4) można wprowadzić.
Do roboty Panowie z przyciskami! Może być przecież kilka zestawów do wyboru.
Zmianę koloru na górnej belce mogę dać do opcji.
W najnowszej wersji TvV pojawi sie mozliwośc zmiany języka interfejsu.
Mam przygotowany plik dla języka angielskiego (częściowo);
Jako, że mój angielski jest raczej bierny, czy znalazłby się ktoś, kto mógłby uzupełnić moje wypociny? Plik dla chętnego (chętnych) podeślę prywatnie.