Sobota, 11 Luty 2012, 14:09

Autor Wątek: wersja 1.3 z 30IV2008 TvV - program TV na PPC  (Przeczytany 40191 razy)

Offline mobi

• Administrator
  • Core
  • Podziękowań: 305
  • HTC HD2 #TyphooN CyanogenMod 7#
    • mobione.pl
Odp: wersja 0.99.9.9 z 14IV2008 TvV - program TV na PPC
« Odpowiedź #75 dnia: Poniedziałek, 14 Kwiecień 2008, 22:42 »
wersja loga dla programu club jest dosc tragiczna ;)

HD2 - wciąż ten sam telefon, wciąż inne wrażenia :)

Offline vito100

• Swojak
  • Podziękowań: 6
  • mio a701
    • TvV program Tv na PPC
« Odpowiedź #76 dnia: Poniedziałek, 14 Kwiecień 2008, 22:50 »
a mozesz w pierwszym poscie dodac rozmiary ikon dla pionu i poziomu do menu?
tak zeby nie szukac ich po postach, z jakims opisem co do czego
VGA/QVGA pion/poziom to i ja sie pobawie, bo te z nowej wersji mi nie podchodza (ej skorkolog!)

a i jakies wytlumaczenie tego rozmiaru menu, bo to jednak tez wplywa na wyglad tych ikon, tu przydalo by sie ustawic poziom 3 domyslny i dla tego rozmiaru robic ikony

zrobione

dodano: Poniedziałek, 14 Kwiecień 2008, 22:50
wersja loga dla programu club jest dosc tragiczna ;)

hehe, bo nie wiadomo gdzie to w necie znaleźć...
Szukałem, szukałem i strony www nie znalazłem.

Offline mobi

• Administrator
  • Core
    • mobione.pl
« Odpowiedź #77 dnia: Poniedziałek, 14 Kwiecień 2008, 23:49 »
przezroczystosc to: 91/200/200 czy 91/255/255 ?
do czego sluza ikony even/soon/now, w ktorym momencie sie one pojawiaja?

Offline siemi1

• GZU
  • Core
  • Podziękowań: 7
  • Samsung Omnia II 8GB
« Odpowiedź #78 dnia: Wtorek, 15 Kwiecień 2008, 02:26 »
no to testujemy nowa wersje
Samsung Omnia II 8GB

Offline may

• Administrator
  • Core
  • Podziękowań: 95
  • HTC Sensation, HTC Magic
« Odpowiedź #79 dnia: Wtorek, 15 Kwiecień 2008, 03:00 »
Niestety, wersja 0.99.9.9 odmawia u mnie współpracy :(
Wciśnięcie "Opcje" powoduje:

Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

Offline vito100

• Swojak
  • mio a701
    • TvV program Tv na PPC
« Odpowiedź #80 dnia: Wtorek, 15 Kwiecień 2008, 06:01 »
przezroczystosc to: 91/200/200 czy 91/255/255 ?
do czego sluza ikony even/soon/now, w ktorym momencie sie one pojawiaja?

opcja druga - czyli 91, 255, 255. Wystarczy odpalić dowolną ikonkę z menu np. RedKolo i pipetą np. w Gimpie pobrać kolor tła :)
ikona now.png - teraz
ikona soon.png - zaraz
ikona even.png - wyśietla menu po 20-tej, 21-ej, 22-iej, 23-iej...

Pojawiają się jak klikniesz na belkę u góry programu (czyli tam gdzie jest nazwa stacji i data).
Wtedy przechodzisz do trybu "ulubionych".  (nie mów, że nie wiedziałeś  ??? :-:)

Ponowne kliknięcie w górną belkę, wraca do trybu normalnego.

Jednak tu jest problem i nie zawsze w wersji obecnej chce wrócić. Trzeba kilować TvV.
Dzisuaj dam poprawione exe i będzie git :-)

Offline mobi

• Administrator
  • Core
    • mobione.pl
« Odpowiedź #81 dnia: Wtorek, 15 Kwiecień 2008, 07:55 »
opcja druga - czyli 91, 255, 255. Wystarczy odpalić dowolną ikonkę z menu np. RedKolo i pipetą np. w Gimpie pobrać kolor tła
tak tez wziąłem te wartości do pytania, upewniam sie, bo w wątku są inne numerki

Pojawiają się jak klikniesz na belkę u góry programu (czyli tam gdzie jest nazwa stacji i data).
a to czyni program jeszcze lepszym, kiedyś mi sie to pojawilo, ale przypadkowo :)

w tym trybie ikona zamknięcia jest jednak trochę myląca, bardziej naturalna by była ikona cofnięcia, po lewej stronie

w najnowszej wersji, mimo takiej samej wartości czułości na nacisk, lekkie pukniecie w listę programów, skutkuje pytaniem czy chcę dodać przypomnienie, musialem zmienic na 700

W zalaczniku moja propozycja ikon w menu
« Ostatnia zmiana: Wtorek, 15 Kwiecień 2008, 11:27 wysłana przez mobi »

Offline vito100

• Swojak
  • mio a701
    • TvV program Tv na PPC
« Odpowiedź #82 dnia: Wtorek, 15 Kwiecień 2008, 13:57 »
 :o

no własnie... I kto powiedział, że to ja mam robić ikony???
Jeśli można, to chciałbym (gdybyś się zgodził) dać Twoje ikonki jako ikonki startowe z nowymi wersjami.

W załączniku poprawione exe

1. Poprawa minimalizacji (przypominam, że krótkie nacisnięcie "wyjścia" powiduje minimalizację, a długie - około pół sekundy - zakończenie pracy programu)
2. Poprawione wyświetlanie repertuaru po wyszukiwaniu
3. Zmienione guziki softowe do przewijania lewo - prawo - filtr. (przypominam, że również krzyżakiem hardwareowym można sobie latać lewo - prawo - góra - dół - enter).

Jako, że ciężko jest każdemu dogodzić, a mi osobiście taka forma guziczków softowych przypadła do gustu hehe, tak już zostanie.

pozdrówka i testować :)

Offline mobi

• Administrator
  • Core
    • mobione.pl
« Odpowiedź #83 dnia: Wtorek, 15 Kwiecień 2008, 14:03 »
Jeśli można, to chciałbym (gdybyś się zgodził) dać Twoje ikonki jako ikonki startowe z nowymi wersjami.
jak cos robie, to robie dla siebie i innych, wiec mozesz z nich korzystac do woli

Jako, że ciężko jest każdemu dogodzić, a mi osobiście taka forma guziczków softowych przypadła do gustu hehe, tak już zostanie.

a mozna je podmienic, tak jak ikon w menu? (chodzi mi o te strzalki lewa/prawa) i czy nie daloby sie sciasnic ikon w menu? tak zeby wiecej "swiatla" bylo miedzy menu a strzalkam

Offline vito100

• Swojak
  • mio a701
    • TvV program Tv na PPC
« Odpowiedź #84 dnia: Wtorek, 15 Kwiecień 2008, 14:14 »
jak cos robie, to robie dla siebie i innych, wiec mozesz z nich korzystac do woli

Dzięki :)

a mozna je podmienic, tak jak ikon w menu? (chodzi mi o te strzalki lewa/prawa) i czy nie daloby sie sciasnic ikon w menu? tak zeby wiecej "swiatla" bylo miedzy menu a strzalkam

Tyle, że nie pobrałeś tego nowego TvV.exe z załącznika powyżej i piszesz o strzałkach z poprzedniej wersji :)

A moze i nie. Sam już nie wiem.

Trzeba pomysleć nad strzałkami lewo - prawo dodawanymi jak guziki w menu...

Offline mobi

• Administrator
  • Core
    • mobione.pl
« Odpowiedź #85 dnia: Wtorek, 15 Kwiecień 2008, 14:37 »
Trzeba pomysleć nad strzałkami lewo - prawo dodawanymi jak guziki w menu...
o to chodzi :) zeby to bylo czescia menu, i wtedy mozna dostosowac do stylu menu
to moze idzmy dalej :) i daj tez kontrole na skorką, czyli to, co jest zapisywane jako np. backup ustawien (bez preferencji, ulubionych, listy programow itd) powiazac to z kolorami i ikonami i dac to jako themsa. Wtedy jak ktos zrobi menu, to moze tez dostosowac reszte kolorow dla programu.

Offline vito100

• Swojak
  • mio a701
    • TvV program Tv na PPC
« Odpowiedź #86 dnia: Wtorek, 15 Kwiecień 2008, 14:48 »
i daj tez kontrole na skorką, czyli to, co jest zapisywane jako np. backup ustawien (bez preferencji, ulubionych, listy programow itd) powiazac to z kolorami i ikonami i dac to jako themsa. Wtedy jak ktos zrobi menu, to moze tez dostosowac reszte kolorow dla programu.

no masz....
 ?-? pomyślę.
Gdyby tylko nie te inne obowiązki :)

Offline mobi

• Administrator
  • Core
    • mobione.pl
« Odpowiedź #87 dnia: Wtorek, 15 Kwiecień 2008, 14:55 »
obejrzałem nowa wersje, jest ok, choć z punktu widzenia łatwości obsługi, to strzałkami na dole lepiej sie operuje
a menu nie potrzebuje aż takich odstępów miedzy ikonami, ale nie będę juz mieszał :) (pomijam możliwość obsługi DPadem)
swoja droga, czerwona kropka byka przez dłuższa chwile tajemnicza, nie mogłem zajarzyć co ona wykonuje :oT

w obecnej wersji mam tak, ze po zminimalizowaniu nie mogę przywrócić programu, zamyka sie
« Ostatnia zmiana: Wtorek, 15 Kwiecień 2008, 15:26 wysłana przez mobi »

Offline tompol

• Senior
  • Podziękowań: 0
« Odpowiedź #88 dnia: Wtorek, 15 Kwiecień 2008, 16:48 »
vito100, gratki. Program super. Od dawna czegoś takiego szukałem.  :Li:

Miałbym jednak trzy uwagi.

Po pierwsze myślę, że następny dzień powinien "zaczynać się" gdzieś tak o 5.00 - 6.00, bo inaczej po północy powiedzmy w piątek wyświetla nam początek programu piątkowego (jako bieżący program jest pierwszy, a wskaźnik postępu jest na "0%"), gdy tymczasem faktycznie obowiązuje jeszcze końcówka programu czwartkowego.

Druga sprawa to przy przełączaniu się między stacjami fajnie byłoby, gdyby zachowany był przedział godzinowy, bo teraz przy przeglądaniu programu na bieżący dzień trzyma nam się aktualnie wyświetlanego programu, ale gdy przeglądamy program na jakiś kolejny dzień, to po zmianie stacji przyciskami prawo-lewo zawsze lądujemy na początku i musimy przewijać program na żądaną godzinę, a myślę, że większość osób jest bardziej zainteresowanych tym co będzie jutro o 20.00 niż tym co będzie o 5.00. ;)

Wydaje mi się, że rodzaj programu i produkcja też mogłyby być opcjonalne jak opis i obsada. Przydałoby się tym, którzy chcą mieć program bardziej skompresowany na ekranie.

Mobi, Twoja strzałka powrotu bardziej przypomina mi redo niż undo.  :) Może by ją odbić? *   ???

* Oczywiście mam na myśli wypuszczenie oficjalne wydanie wersji 1.1 Twoich przycisków, bo na swoje potrzeby mogę zrobić to sam. To tylko tak gwoli wyjaśnienia.
  ;)
« Ostatnia zmiana: Wtorek, 15 Kwiecień 2008, 17:02 wysłana przez tompol »
HTC HD2 @ TyphooN CyanogenMod 7 Nightly

Offline vito100

• Swojak
  • mio a701
    • TvV program Tv na PPC
« Odpowiedź #89 dnia: Wtorek, 15 Kwiecień 2008, 18:54 »
obejrzałem nowa wersje, jest ok, choć z punktu widzenia łatwości obsługi, to strzałkami na dole lepiej sie operuje
a menu nie potrzebuje aż takich odstępów miedzy ikonami, ale nie będę juz mieszał :) (pomijam możliwość obsługi DPadem)

Masz rację hehe... Też już mi się nie podobają te strzałki u góry.
Podeslij mi strzałki do Twoich ikonek, a w nastepnej wersji będą dołaczone do menu.
Jak to wyjdzie, to sie okaże...

w obecnej wersji mam tak, ze po zminimalizowaniu nie mogę przywrócić programu, zamyka sie

Też to zauważyłem... U mnie działa tak, że jeśli przywracam z tasku, to się kiluje. Jednak jak kliknę ponownie na ikonę (skrót), wtedy startuje w ciągu 1 sekundy...
Popatrzę...

dodano: Wtorek, 15 Kwiecień 2008, 18:51
Po pierwsze myślę, że następny dzień powinien "zaczynać się" gdzieś tak o 5.00 - 6.00, bo inaczej po północy powiedzmy w piątek wyświetla nam początek programu piątkowego (jako bieżący program jest pierwszy, a wskaźnik postępu jest na "0%"), gdy tymczasem faktycznie obowiązuje jeszcze końcówka programu czwartkowego.

To jest problem, który mi towarzyszy od początku. Jest problem, ale rozwiązać sie powinno dac...

Druga sprawa to przy przełączaniu się między stacjami fajnie byłoby, gdyby zachowany był przedział godzinowy, bo teraz przy przeglądaniu programu na bieżący dzień trzyma nam się aktualnie wyświetlanego programu, ale gdy przeglądamy program na jakiś kolejny dzień, to po zmianie stacji przyciskami prawo-lewo zawsze lądujemy na początku i musimy przewijać program na żądaną godzinę, a myślę, że większość osób jest bardziej zainteresowanych tym co będzie jutro o 20.00 niż tym co będzie o 5.00. ;)

Tutaj raczej się nie zgodzę. Jednych interesuje to co o 20-tej, innych od początku.
Przynajmniej na razie zostanie jak jest.
Dzień dzisiejszy na każdym anale pokazuje przecież pozycję bierzącą.

Wydaje mi się, że rodzaj programu i produkcja też mogłyby być opcjonalne jak opis i obsada. Przydałoby się tym, którzy chcą mieć program bardziej skompresowany na ekranie.

Racja. Będzie.