Piątek, 25 Maj 2012, 08:30

Autor Wątek: [HTC HD2 Leo] Sztywny Leon czyli NxSHD2 PLK  (Przeczytany 81420 razy)

Offline larryyy

• Senior
  • Podziękowań: 2
  • HTC Wizard, Xperia X1, HTC HD2 LEO
Odp: [HTC HD2 Leo] Sztywny Leon czyli NxSHD2 PLK
« Odpowiedź #45 dnia: Czwartek, 11 Listopad 2010, 00:30 »
jaka punktualność :) jutro z rana biorę się do testów
@Mobi wgotowałeś może do sensa plugin facebooka czy dla zainteresowanych tematem pozostaje dogranie caba?
Choć nie jestem detektywem zawsze znajdę budkę z piwem...

Offline Budniu

• Administrator
  • Core
  • Podziękowań: 205
  • HTC 7 Pro
« Odpowiedź #46 dnia: Czwartek, 11 Listopad 2010, 00:37 »
Normalnie @larryyy podziwiam Twoje wyczucie. 10 minut temu rozmawialismy z @Mobim na wewnętrznym na ten temat. Prawdopodobnie następna wersja już będzie w niego wyposażona. :ok: Póki co - cab.

Offline larryyy

• Senior
  • Podziękowań: 2
  • HTC Wizard, Xperia X1, HTC HD2 LEO
« Odpowiedź #47 dnia: Czwartek, 11 Listopad 2010, 00:41 »
hyhy ostatnio nawet gadałem ze znajomą, że mam coś z jasnowidza... ale niestety jak bym nim był to nie pisał bym poprzedniego swojego postu ;)
Choć nie jestem detektywem zawsze znajdę budkę z piwem...

Offline sewas1979

• Świeżak ;)
  • *
  • Podziękowań: 0
« Odpowiedź #48 dnia: Czwartek, 11 Listopad 2010, 10:40 »
Witam ponownie.

Prawie we wszystkich FAQ do HD2 piszą żeby przed zmianą romu zrobić kopię pliku rilphone.dll ale już nikt nie pisze jak to zrobić. Szukałem i nie znalazłem na to sposobu :gwm:.
Kusi mnie jak diabli żeby wgrać ten ROM. Przede wszystkim dlatego, że działa dobrze w trybie landscape. Czy ktoś wie może jak zrobić kopię tego pliku? A może poprostu jej nie robić???

Pozdrawiam.

Offline FRONC

• Swojak
« Odpowiedź #49 dnia: Czwartek, 11 Listopad 2010, 11:08 »
Na forum obok dużo w tym temacie,

http://pdaclub.pl/forum/raphael/radio-rom%27y-z-xda/msg934914/#msg934914

Pod tym postem masz następny wyjaśniający co z plikiem robić.

Ja osobiście nie zakrzątałem sobie tym nigdy głowy i nigdy nie miałem problemów z połączeniem pomiędzy RadioROM a WM.

Offline FRONC

• Swojak
« Odpowiedź #50 dnia: Czwartek, 11 Listopad 2010, 11:25 »
Do autora tego ROMu:

Dzięki za ROM i poświęcony czas. ROM bardzo fajnie ułożony. Niestety mam powtarzający się problem we wszystkich ROMach które posiadają nowsze HTCSens.
Otóż na karcie pamięci mam ok 10000 plików pdf (dokumentacje techniczne niezbędne do pracy). W nowszych manilach z zakładką dokumenty na karcie pamięci robi się folder Apllication Data który wraz z upływającym czasem rozrasta się nawet do ponad 100MB, ponadto telefon cały czas coś miesza w tym folderze przez co zajmuje głowę prockowi i rozładowuje baterię w 3 do 4 godzin. Po wyłączeniu manili i usunięciu w/w folderu problem znika. Bateria trzyma nawet 2 dni a folder nie tworzy się do czasu ponownego uruchomienia manilki. Zaglądałem do tego folderu i siedzą tam "rysunki" wszystkich dokumentów które mam na karce pamięci oraz inne bzdury. Usunięcie tych plików z karty z poziomu PC zajmuje ok 12min! pełno plików zaczynających się od 00000000000000000000.
I tu pytanie:
Dlaczego pomimo braku zakładki Dokumenty w Twoim ROMie, folder Aplication Data się tworzy na karcie?
Czy jest możliwość zablokowania tego procesu bez rezygnacji z manli? Jeżeli tak to jak to zrobić?

Offline Budniu

• Administrator
  • Core
  • HTC 7 Pro
« Odpowiedź #51 dnia: Czwartek, 11 Listopad 2010, 11:32 »
@sewas1979 ja również nigdy tego nie robiłem (tzn. nie kopiowałem tego pliku), ale jeżeli się upierasz przy kopii tego pliku to masz mojego manuala:
1. Pobierasz programik z załącznika ROMExtractor spakowany RAR-em i rozpakowujesz na PC.
2. Rozpakowany plik ROMExtractor.exe wrzucasz do PDA na kartę pamięci, w które chcesz miejsce
3. Odpalasz go w eksploratorze plików (wygląda tak jak na screenie)
4. Przy górnym oknie tapiesz zanzaczony kwadracik z kropkami
5. Przenosi Cię do okna gdzie pokazuje Ci wszystkie pliki systemowe ROM-u, a wśród nich rilphone.dll
6. Tapiesz dwukrotnie na tym pliku i przeniesie Cie do okna, w którym wskazujesz tylko ścieżkę gdzie ma być wyekstraktowany ten plik i wpisujesz jego nazwę.
7. Tapiesz extrakt i gotowe.
8 Wychodzisz z programu poprzez zamknięcie, aplik juz powinien być w miejscu gdzie kazałeś go zapisać.
Program w załączniku.
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 11 Listopad 2010, 11:34 wysłana przez Budniu »

Offline FRONC

• Swojak
« Odpowiedź #52 dnia: Czwartek, 11 Listopad 2010, 11:56 »
Właśnie zsynchronizowałem fona i nie mam w kalendarzu ani jednego wpisu, Na początku AS krzyczał że synchronizacja przebiegła nie poprawnie, po uruchomieniu fona i ponownej synch już nie krzyczy ale nie mam nadal wpisów w kalendarzu.
Wersja:
#Sztywny Leon NxSHD2 PLK v03.23697#

Offline Budniu

• Administrator
  • Core
  • HTC 7 Pro
« Odpowiedź #53 dnia: Czwartek, 11 Listopad 2010, 11:58 »
Słuchaj nie wiem jak z Active Sync ja tam zawsze do backupu używam SPBBackup, a do samych danych PIM (kontakty, kalendarz, wiadomości) PIMBackup. Z tym programów zawsze przywraca mi poprawnie wszystko. BTW nie masz wpisów wogóle w kalendarzu czy nie wyświetla ich HTC Sense ?

Offline FRONC

• Swojak
« Odpowiedź #54 dnia: Czwartek, 11 Listopad 2010, 12:04 »
Machnąłem mu jeszcze raz HR.
I w kalendarzu i w sens cisza ani jednego wpisu pomimo że podczas synchronizacji AS widzi 676 pozycji z Outlooka.

Offline Budniu

• Administrator
  • Core
  • HTC 7 Pro
« Odpowiedź #55 dnia: Czwartek, 11 Listopad 2010, 12:06 »
No to zdaje się trzeba temat zgłosić @Mobiemu, ja nawet tego nie mogę zweryfikować bo AS używam tylko kiedy wgrywam ROM. A nie robiłeś sobie kopii jakimś programem w formie osobnego pliku ? Jak pisałem, z nich przywraca bez kłopotów.

Offline FRONC

• Swojak
« Odpowiedź #56 dnia: Czwartek, 11 Listopad 2010, 12:10 »
Nie robię kopii bo często zmieniam ROMy a programy do backupu nie zawsze chcą ze wszystkimi wpółpracować.
Najbardziej mi zależy na kontaktach i spotkaniach w kalendarzu a te zawsze bez problemu się wpisywały przez AS.
Co ciekawe przy tym ROMie AS nie pyta przy pierwszej synchronizacji czy pliki zastąpić czy dopisać.
EDIT:
Kontakty np się zsynchronizowały......
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 11 Listopad 2010, 12:12 wysłana przez FRONC »

Offline Budniu

• Administrator
  • Core
  • HTC 7 Pro
« Odpowiedź #57 dnia: Czwartek, 11 Listopad 2010, 12:14 »
Mam propozycję wgraj na chwilę ten ROM, który miałeś, przywróć wszystko przez AS i zainstaluj na tym ROM-ie PIM Backup (niecałem 200KB). Zrób kopię, zapisz ja na karcie pamięci i wgraj Sztywnego (on ma wgotowany PIMBackup). Ze zrobionej kopii przywrócisz wszystko jak było wcześniej

Offline FRONC

• Swojak
« Odpowiedź #58 dnia: Czwartek, 11 Listopad 2010, 12:23 »
Ok spróbuję jak piszesz.
Spróbowałem jeszcze w Outlooku wpisać dla próby dzisiaj jakiś termin i pojawił się w fonie ale pozostałe nadal nie.
Więc twoja metoda raczej zda egzamin :) 

Offline Budniu

• Administrator
  • Core
  • HTC 7 Pro
« Odpowiedź #59 dnia: Czwartek, 11 Listopad 2010, 12:25 »
Daj znać jak poszło.