Piątek, 25 Maj 2012, 08:35

Autor Wątek: [HTC HD2 Leo] Sztywny Leon czyli NxSHD2 PLK  (Przeczytany 81420 razy)

Offline KATwawa

• ROMMaker
  • Core
  • Podziękowań: 30
  • HTC Leo HyperDroidGBX-v12 by KATwawa
Odp: [HTC HD2 Leo] Sztywny Leon czyli NxSHD2 PLK
« Odpowiedź #1950 dnia: Czwartek, 02 Luty 2012, 21:26 »
Po obrazkach widzę że nie znajdziesz caba, bo musiałby być dedykowany do konkretnej manilki. Jak chcesz takie coś to tylko własna praca, poszukaj narzędzi do edycji manila, Poproś Mobiego o udostępnienie Kuchenki aby dobrać się do paczek lub kopiuj pliki manila z folderu windows. Z tego co pamiętam to masz do przejrzenia ok 3000 plików :)

Offline mobi

• Administrator
  • Core
  • Podziękowań: 314
  • HTC HD2 #TyphooN CyanogenMod 7#
    • mobione.pl
« Odpowiedź #1951 dnia: Czwartek, 02 Luty 2012, 23:49 »
Masakra nie warta zachodu.
HD2 - wciąż ten sam telefon, wciąż inne wrażenia :)

Offline widmo82

• Klubowicz
  • **
  • Podziękowań: 0
« Odpowiedź #1952 dnia: Niedziela, 05 Luty 2012, 00:38 »
Witam po wielu miesiacach. Dzis wysypalo mi sie HTC Synse.
Chcialem odblokowac telefon i nie chcial sie odblokowac, przesuwalem palcem po ekranie - widzialem graficzna reakcje przesuwajacego sie przycisku prawie do konca ekranu ale nie pokazywal sie "pulpit" HTC Synse z CHT.
Soft reset i widze komunikat ze nie mozna zaladowac HTC Synse, taki komunikat widnieje od 10min.
W opcjach jakos wylaczylem ladowanie HTC Synse - Soft reset - i wlaczam - bez zmian, ten sam komunikat o bledzie ladowania Synse.
Moge wejsc w explorator pamieci, moge uruchamiac wiekszosc aplikacji. Jak wchodze w outlook to pozniej miałem dostep do wiadomosci SMS ale do kontaktow i telefonu nie - zero reakcji jak pacalem w ikonke.
Chcialem przywrocic zrobiona kiedys kopie PIM Backupem ale jak przywracam to jest komunikat "The format of the file "\nazwa kopii na karcie\" is invalid.
Co ciekawe w opcjach mam wlaczony telefon pokazuje mi ze jest zasieg "E" ale ilosc kresek tak jakbym byl poza zasiegiem. Mozna dzwonic na ten telefon ale on nie dzwoni, zero reakcji telefonu a na dzwonionym wyglada wszystko OK! Z telefonu oczywiscie nie mozna zadzwonic, brak dostepu do ksiazki telefonu wylacznie do menagera SIM. Ktos ma pomysl jak odratowac telefon bez hard resetu a minimum to zgranie ksiazki? Oraz czemu nie bangla PIM backup?
« Ostatnia zmiana: Niedziela, 05 Luty 2012, 11:24 wysłana przez widmo82 »
HD2 Sztywny Leon z CHT 2

Offline skrobel

• Global Moderator
  • Core
  • Podziękowań: 37
« Odpowiedź #1953 dnia: Niedziela, 05 Luty 2012, 11:31 »
Może zamiast przywrócić kopię kontaktów, spróbuj teraz ją wykonać. PIM Backup to dobre narzędzie. Archwizuje kontakty, wiadomości (niestety oprócz MMSów), kalendarz i nawet wybrane pliki.
Jak uda Ci się zrobić kopię, to potem będzie mniejsze ryzyko utraty danych i będzie można zacząć bliżej się przyglądać usterce...
Sprzęt:
Aktualnie w użyciu: iPhone 4 - iOS 5.0.1 JB
Ulubiony: HTC Touch Pro2 - ROM: Jackos ROM PLK

Offline mobi

• Administrator
  • Core
    • mobione.pl
« Odpowiedź #1954 dnia: Niedziela, 05 Luty 2012, 12:05 »
Zrobiłbym cos innego,
odpalił leona, nie dotykał go, podłączył USB, na kompie odpaliłbym edytor rejestru, w today/items odznaczył pluginy, restet
http://forum.mobione.pl/polskie-wersje-programow/ceregistry-editor-edytor-rejestru/

Offline widmo82

• Klubowicz
  • **
« Odpowiedź #1955 dnia: Niedziela, 05 Luty 2012, 14:13 »
Może zamiast przywrócić kopię kontaktów, spróbuj teraz ją wykonać. PIM Backup to dobre narzędzie. Archwizuje kontakty, wiadomości (niestety oprócz MMSów), kalendarz i nawet wybrane pliki.
Jak uda Ci się zrobić kopię, to potem będzie mniejsze ryzyko utraty danych i będzie można zacząć bliżej się przyglądać usterce...
Niestety jak chce zrobic kopie to mam komunikaty o kilku bledach, przy wielu pozycjach bylo ok, ale przy pozycjach gdzie w gre wchodzily kontakty niestety nie mozna bylo zapisac pliku do kopii. Wymieklem i polecial Hard reset. Zaczynam ustawiac od nowa. CHT przywrocilo swoje ustawienia ale pozostaje jeszcze masa innych ktorych nie udalo mi sie zapisac wczesniej.

Ma ktos pomysl jak zmusic telefon zeby kolejne zdjecia mialy nazwe ustalona przeze mnie? Zaczyna mi je numerowac od poczatku ;/ i przy zgrywaniu beda te same nazwy ;/
« Ostatnia zmiana: Niedziela, 05 Luty 2012, 17:05 wysłana przez widmo82 »
HD2 Sztywny Leon z CHT 2

Offline skrobel

• Global Moderator
  • Core
« Odpowiedź #1956 dnia: Niedziela, 05 Luty 2012, 18:24 »
Ma ktos pomysl jak zmusic telefon zeby kolejne zdjecia mialy nazwe ustalona przeze mnie? Zaczyna mi je numerowac od poczatku ;/ i przy zgrywaniu beda te same nazwy ;/
Znalazłem jedynie taki klucz:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\HTC\Camera\Captparam\ExifInfo]
"NEXTFILENAME"

Ale niestety nie działa tak jak należy. Kamera HTC działa trochę debilnie i skanuje napęd zapisu zdjęć w poszukiwaniu już istniejących plików. I numer następnego pliku jest ustawiany na "pierwszy wolny". Jest gorzej - jeśli usuniesz zdjęcie z Albumu, to aparat zrobi zdjęcie z nazwą tego usuniętego...
Nie znalazłem sposobu żeby to zmienić. Najskuteczniejsze będzie... wrzucić stare zdjęcia na swoje miejsce...
Sprzęt:

Offline widmo82

• Klubowicz
  • **
« Odpowiedź #1957 dnia: Niedziela, 05 Luty 2012, 22:30 »
OK to jeszcze dwie rzeczy ktorych nie pamietam jak ustawic po hard resecie. Jak wybieram numery w telefonie to mam denerwujacy dzwiek PIK PIK PIK PIK... jak to wylaczyc, szperam od godziny :) Podobnie jak edytowac belke na dole telefonu gdzie sa skroty do wiadomosci, kalendarza, pogody, ustawien itp w sumie 11 poziomo ulozonych skrotow ktore chcialbym edytowac/skrocic o kilka pozycji.
HD2 Sztywny Leon z CHT 2

Offline skrobel

• Global Moderator
  • Core
« Odpowiedź #1958 dnia: Poniedziałek, 06 Luty 2012, 00:25 »
Ad. 1:
[HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Sounds\Keypress]
"BeepMode"=dword:0

Ad. 2:
Zakładka Ustawienia (z reguły ostatnia) -> Personalizacja (pierwsze menu od góry) -> Karty ekranu głównego (albo jakoś podobnie)
Nie piszę dokładnych nazw, bo to kwestia tłumaczenia (a wiem, że Mobi ma odmienne zdanie na niektóre wyrażenia niż ja) i nie wiem jak się nazywają te skróty w Sztywnym.
Sprzęt:

Offline widmo82

• Klubowicz
  • **
« Odpowiedź #1959 dnia: Poniedziałek, 06 Luty 2012, 10:31 »
"... Kamera HTC działa trochę debilnie i skanuje napęd zapisu zdjęć w poszukiwaniu już istniejących plików. I numer następnego pliku jest ustawiany na "pierwszy wolny". Jest gorzej - jeśli usuniesz zdjęcie z Albumu, to aparat zrobi zdjęcie z nazwą tego usuniętego...
Nie znalazłem sposobu żeby to zmienić. Najskuteczniejsze będzie... wrzucić stare zdjęcia na swoje miejsce...
Niespodzianka, po zmianie miejsca zapisywania zdj. na karte gdzie uprzednio byly rowniez zapisywane ( i sa te sprzed hard resetu ), kazde kolejne zdjecie ma taka numeracje jak chcialem. Dla testu usunalem kilka ostatnich zdjec z karty ( zrobilem nawet soft reset) kolejne zdjecia mialy numeracje taka jakbym nic nie kasowal. Tak wiec w Twojej teorii jest pol prawdy :) Nie kombinowalem jak zmusic telefon zeby zapisywal zdjecia w pamieci telefonu z inna numeracja niz od poczatku. Dla mnie to zbedne.

Jesli chodzi o skroty w dolnej belce to potwierdzam, mozna je edytowac poprzez: ustawienia/personalizacja(1opcja)/karty ekranu glownego(3opcja)

Jeszcze tylko wylaczenie bipania przy wybieraniu numerow, bez potrzeby grzebania w rejestrze.

Jak juz zebralem sie do gmyrania w telefonie to moze ktos podpowie czy jest jakas nowsza wersja radia badz inna aplikacja niz preinstalowana HTC ktora umozliwia wygodniejsze sterownie/ustawianie sluchanych stacji?
« Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 06 Luty 2012, 21:25 wysłana przez widmo82 »
HD2 Sztywny Leon z CHT 2

Offline skrobel

• Global Moderator
  • Core
« Odpowiedź #1960 dnia: Poniedziałek, 06 Luty 2012, 10:45 »
Mówisz Leon zachowuje zdjęcia z dobrą numeracją?! To muszę poważnie pogadać z Mobim :)

Jeśli strasznie nie chcesz grzebać w rejestrze, to wieczorem mogę zrobić dla Ciebie cab'a z tym ustawieniem. Chyba, że w międzyczasie znajdziesz na xda gotowca.

Na ostatnie pytanie nie potrafię odpowiedzieć...
Sprzęt:

Offline mobi

• Administrator
  • Core
    • mobione.pl
Re: [HTC HD2 Leo] Sztywny Leon czyli NxSHD2 PLK
« Odpowiedź #1961 dnia: Poniedziałek, 06 Luty 2012, 17:31 »
Pipanie siedzi w rejestrze. Co do kolejności numeracji, to nigdy tym nie zawracałem sobie głowy.

Offline widmo82

• Klubowicz
  • **
Odp: Re: [HTC HD2 Leo] Sztywny Leon czyli NxSHD2 PLK
« Odpowiedź #1962 dnia: Poniedziałek, 06 Luty 2012, 17:56 »
Jeśli strasznie nie chcesz grzebać w rejestrze, to wieczorem mogę zrobić dla Ciebie cab'a z tym ustawieniem. Chyba, że w międzyczasie znajdziesz na xda gotowca.

- czekam z utesknieniem :)

Pipanie siedzi w rejestrze.
Pipanie nie moze siedziec tylko w rejestrze, poprzednio uporalem sie z tym bez gmyrania w rejestrze.
« Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 06 Luty 2012, 17:58 wysłana przez widmo82 »
HD2 Sztywny Leon z CHT 2

Offline Szczepan169

• Swojak
  • Prawa ręka mafii...
    • CHIP
  • GaduGadu: 729039
« Odpowiedź #1963 dnia: Poniedziałek, 06 Luty 2012, 20:41 »
Masakra nie warta zachodu.

W jakim sensie, tzn. o który punkt z mojego poprzedniego posta chodzi, czy może o wszystkie?

3000 plików... już mi się odechciało... Mobi, możesz udostępnić kuchenkę?  :D

Wersja manili to 2_5_2012
Build sys to 23563.5.50  :ok:
« Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 06 Luty 2012, 20:45 wysłana przez Szczepan169 »
HTC HD2 (Leo) - [21.04.2010][WM 6.5.X BUILD 23563] [576MB] [New Style v.1.2][NEW!!!] by Lobuz_1

Offline skrobel

• Global Moderator
  • Core
« Odpowiedź #1964 dnia: Poniedziałek, 06 Luty 2012, 20:55 »
- czekam z utesknieniem :)

Pipanie siedzi w rejestrze.
Pipanie nie moze siedziec tylko w rejestrze, poprzednio uporalem sie z tym bez gmyrania w rejestrze.

Mój cab zrobiłby dokładnie to samo: zmieniłby wartość w rejestrze.

Ale faktycznie można to zrobić jeszcze inaczej:
Start -> Ustawienia -> (być może jakiś katalog) -> Telefon -> Klaw. Num.: -> Wyłączone
I to ustawienie też zmienia tą samą wartość w rejestrze... ;)
Sprzęt: