W ogole to w tym folderze 'MASD' to te numerki to oznaczaja wersje danego oprogramowania?
Bo tam np. na zakladkach manili jest 2_5_2012..., czyli wersja mojej manili... :mysli:
Tak, w tym kluczu umieszczone są wersje i buildy poszczególnych paczek użytych w procesie gotowania.
U Jackosa phone canvas jest sporo starszy: 4_2_51720111829_8 (mimo, że teoretycznie pochodzi z ROMu Leo 3.14, ale być może Mobi wziął tą paczkę z OBOE).
Mogę wieczorem skompresować zawartość mojego PhoneCanvas i Tobie wysłać. Ale może się okazać, że nie będzie działać. Problem w tym, że te grafiki są nie tylko w plikach .png, ale również w bibliotekach (np. phcanOverbmp.dll, phcanImages.dll), a tu z kolei są również np. niektóre ikony taskbara. Co więcej nie wiem czy te pliki w ogóle dadzą się zastąpić (nawet via cab).
W każdym razie musisz się na wszelki wypadek przygotować do HardResetu.
A co do pytania o zakładki manili, to zawsze można zdumpować obraz ROMu, który masz aktualnie zainstalowany (jeśli masz gdzieś jeszcze plik .nbh) i z niego pobrać potrzebne pliki. Problem w tym, że jest ich parę tysięcy (jak już Mobi wcześniej zaznaczył) i nie wiadomo które. Ewentualnie można ściągnąć jakąś starszą paczkę Sense (szwęda się tego w internecie sporo, a są też gotowe szablony kuchni do ściągnięcia) i wziąć całą paczkę, np. Manila_Calendar, zrobić z niej cab'a i spróbować wrzucić do katalogu \Windows\