Sobota, 11 Luty 2012, 15:09

Autor Wątek: [HTC Himalaya] Windows Mobile 6.1 Czysty, Polski, Szybki, Stabilny, Klasyczny  (Przeczytany 1143 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline luby

• Świeżak ;)
  • *
  • Podziękowań: 4
Witam znów.

Tym razem chciałbym wam przedstawić klasyczną wersję windows mobile 6.1.
System działa na himalayi bardzo stabilnie, szczególnie, że jest to wersja finalna 6.1, nie ma nowszej i nigdy nie będzie.

Działa kinetyczne przewijanie, zupełnie jak te z 6.5, więc nie trzeba się męczyc z paskiem przewijania.
.Net CF 3.5 dołączony oczywiście.
System po polsku, bardzo szybko się uruchamia i działa.
Nie dołączyłem zbędnego softu typu PSShutXP czy inne duperele, jeśli ktoś potrzebuje, sam sobie zainstaluje.

Ugotowany najnowszymi narzędziami zawartymi w pakiecie AeroKitchen (mojej roboty kuchnia, szpan), sprowadzone do jednej gałęzi rozwojowej 21054, dzieki czemu system nie ma zamieszania z DSMami, więc działa dużo szybciej.
Aplikacja do automatycznej konfiguracji GPRS dołączona.

Osobiście nadal zbieram na HTC Alpine, chciałbym wykazać się w gotowaniu na te urządzenie
Więc możesz docenic to, ze pracuje dzien noc, abyś mógł uruchomić najstabilniejszy rom, i wesprzeć mnie przesyłając mały datek, liczy się każda kwota.
Numer rachunku: 12 1140 2004 0000 3602 6962 2120
Dla: ADRIAN CHLUBEK
Lub po prostu zasponsoruj mi kawe  :D.

No i link:

http://www.4shared.com/file/XDNFgdsS/6121054PLK.html
« Ostatnia zmiana: Środa, 11 Sierpień 2010, 19:35 wysłana przez luby »

Online Budniu

• Administrator
  • Core
  • Podziękowań: 198
  • HTC 7 Pro
Odp: [ROM] Windows Mobile 6.1 Czysty, Polski, Szybki, Stabilny, Klasyczny
« Odpowiedź #1 dnia: Środa, 11 Sierpień 2010, 19:23 »
No i pięknie (+) poszedł. Tylko jeszcze otaguj w tytule, że to chodzi o Himalaye.

Offline wlodar123

• Swojak
  • Podziękowań: 5
  • Jeśli ci pomogłem kliknij na "podziękuj"
Odp: [HTC Himalaya] Windows Mobile 6.1 Czysty, Polski, Szybki, Stabilny, Klasyczny
« Odpowiedź #2 dnia: Czwartek, 12 Sierpień 2010, 14:35 »
no w końcu 6.1 po polsku i stabilnie  :ok:
Aktualnie: HTC Himalaya x2, Magician, Wizard, Touch Diamond; FSC Loox 720(uszkodzony), SE C702;
Było: Nokia E51, 5530XM; HP ipaq 6815; HTC Touch Cruise, Touch Dual, SE K510i, K550i;

Offline Mietas

• ROMMaker
  • Core
  • Podziękowań: 52
  • Hero, Treo 750, Hurricane
    • Blog Mietasa
Odp: [HTC Himalaya] Windows Mobile 6.1 Czysty, Polski, Szybki, Stabilny, Klasyczny
« Odpowiedź #3 dnia: Czwartek, 12 Sierpień 2010, 14:46 »
System działa na himalayi bardzo stabilnie, szczególnie, że jest to wersja finalna 6.1, nie ma nowszej :kosa:

jak to nie ma :) 21057 to ostatni bodaj.
HTC Hero, Wildheroc ported from HeroCDMA, Android 2.3/Sense 2.1
Palm Treo 750, WM6.5 21916, własnej produkcji ;)
HTC Hurricane - WM6 PL.

Offline wlodar123

• Swojak
« Odpowiedź #4 dnia: Niedziela, 15 Sierpień 2010, 10:23 »
działa zarombiaszczo szybko i stabilnie :o :o + się należy ;)
Aktualnie: HTC Himalaya x2, Magician, Wizard, Touch Diamond; FSC Loox 720(uszkodzony), SE C702;
Było: Nokia E51, 5530XM; HP ipaq 6815; HTC Touch Cruise, Touch Dual, SE K510i, K550i;

Offline celcjus

• Wizytator
  • Podziękowań: 0
« Odpowiedź #5 dnia: Środa, 01 Wrzesień 2010, 23:53 »
Witam,
Romik piękny ale niestety kilka błędów mnie dopadło :( a szkoda aż takiego romika Lubię też wm 6.5.5  ale nie testowałem najnowszej wersji. W tej wersji mam problem z GPRS em. tzn niby połączyło mnie i wszystko działa ale nie mogę żadnej stronki otworzyć ani programy nie chcą działać wymagające połączenia np Google Maps. Ponadto jak rozłączy mi GPRS to on sam się nie może połączyć :(. Irytujące jest to. Gdzieś czytałem na ten temat ze to był problem wm 2003 i ze został rozwiązany tylko coś trzeba do instalować ale nie mogę go dorwać :(. Denerwujące też są te dziwne kontakty zaraz po HR. Dopóki coś nie zainstaluje to cały czas jakieś puste kontakty są wyświetlane. Znalazłem ich troszkę więcej ale później opisze jak dokładnie przetestuje roma. Ogólnie jest super i oby tak dalej. Aha. Jeżeli autorowi potrzeba HTC Alpinie to mam płytę główną na zbyciu. Sprawną. Zalega mi. Mogę za darmo oddać jeżeli się przyda do budowy romu. Mam sprawny egzemplarz i chętnie bym sam z takiego romu korzystał dlatego mogę się dołożyć i odstąpić za free tą płytkę. Działa z wyświetlaczem od himki bo sam przekładałem.
« Ostatnia zmiana: Środa, 01 Wrzesień 2010, 23:58 wysłana przez celcjus »

Offline luby

• Świeżak ;)
  • *
  • Podziękowań: 4
« Odpowiedź #6 dnia: Czwartek, 02 Wrzesień 2010, 00:50 »
Co do tego romu, testowałem go na wakacjach i nie zauważyłem problemów z GPRS i kontaktami, sprawdzałes czy masz wersje radia 1.17?
Zmiana radia zazwyczaj pomaga jesli jest nieaktualna.

Offline wlodar123

• Swojak
« Odpowiedź #7 dnia: Piątek, 03 Wrzesień 2010, 15:24 »
Witam,
Romik piękny ale niestety kilka błędów mnie dopadło :( a szkoda aż takiego romika Lubię też wm 6.5.5  ale nie testowałem najnowszej wersji. W tej wersji mam problem z GPRS em. tzn niby połączyło mnie i wszystko działa ale nie mogę żadnej stronki otworzyć ani programy nie chcą działać wymagające połączenia np Google Maps. Ponadto jak rozłączy mi GPRS to on sam się nie może połączyć :(. Irytujące jest to. Gdzieś czytałem na ten temat ze to był problem wm 2003 i ze został rozwiązany tylko coś trzeba do instalować ale nie mogę go dorwać :(. Denerwujące też są te dziwne kontakty zaraz po HR. Dopóki coś nie zainstaluje to cały czas jakieś puste kontakty są wyświetlane. Znalazłem ich troszkę więcej ale później opisze jak dokładnie przetestuje roma. Ogólnie jest super i oby tak dalej. Aha. Jeżeli autorowi potrzeba HTC Alpinie to mam płytę główną na zbyciu. Sprawną. Zalega mi. Mogę za darmo oddać jeżeli się przyda do budowy romu. Mam sprawny egzemplarz i chętnie bym sam z takiego romu korzystał dlatego mogę się dołożyć i odstąpić za free tą płytkę. Działa z wyświetlaczem od himki bo sam przekładałem.
A HR robiłeś? Tak czy nie i tak zrób. Może pomoże :ok:
« Ostatnia zmiana: Piątek, 03 Wrzesień 2010, 15:26 wysłana przez wlodar123 »

Offline celcjus

• Wizytator
  • Podziękowań: 0
« Odpowiedź #8 dnia: Niedziela, 05 Wrzesień 2010, 21:52 »
Robiłem co tylko było możliwe do zrobienia. Z GPRS-em jest taki problem ze to błąd w samym systemie jest. Zauważyłem ze on występuje na każdym ROM-ie na Himke. Błąd się pojawia jak ktoś do mnie zadzwoni wtedy potrafi rozłączyć GPRS a po zakończonej rozmowie on nie potrafi nawiązać ponownie połączenia aż do czasu SR. Nawet głośnomówiący w samochodzie nie może połączyć się prze bluetooth chyba ze połączył się wcześniej. Bluetooth w tym romie to wariuje bo jak podłączyłem GPS i ustawiłem port COM4 to GPRS co prawda nawiązywał połączenie ale na żadną stronke nie mogłem wejść. Musiałem wyłaczyć bluetooth i wszystko było ok. No ale Google Maps już w takim układzie nie będą działać z GPS. Aktualnie mam WM 6.5.5 AFL i puki co jakiś większych problemów nie widze poza standardowym błędem z GPRS no i kilkoma kosmetycznymi. Aktualnie poszukuje newsa na temat GPRS. Tam było wyjaśnione co trzeba zrobić aby problemu nie było. Z kontaktami to błąd na pewno jest bo się przyglądałem nawet przy nowym ROM-ie. Jak się zainstaluje roma i uruchomi razem z kartą SIM to on importuje kontakty z karty sim nawet jak jest pusta. Oprócz tych systemowych od operatora dokłada jeszcze mnustwo kontaktów {Bez nazwy}. One znikają jak coś się zainstaluje i zrobi reseta to po jakimś czasię znikną. Ale generalnie puki nikt nic nie będzie instalował to będzie miał taką właśnie liste. Nawet synchronizacja nie pomaga. Dziwny błąd ale jest :).
« Ostatnia zmiana: Niedziela, 05 Wrzesień 2010, 21:58 wysłana przez celcjus »