ROM: I8000NXXJJ1 WM 6.5 PLKTyp: NormalNazwa własna: WallE [JJ1] ModdedStock Normal 1.0Jest to zmodyfikowany stockowy ROM I8000NXXJJ1.
ROM zawiera
WSZYSTKIE funkcje i programy jakie zawierał oryginał. Usunięte zostały tylko naprawdę zbędne lub nadmiarowe pliki. ROM został również tak przekonfigurowany by oszczędniej dysponował pamiecią RAM oraz pamięcią na urządzeniu.
Pamięci urządzenia po romowaniu i HR:- Pamięć urządzenia - ok. 184 MB
- Pamięć RAM - w zależności od używanej nakładki na Today - bez nakładek (pusty Today) ok. 95-85 MB
Zaznaczam, że dialer Samsunga jest włączony co siłą rzeczy daje nam "-10 do RAMu" 
Screenów z parametrami nie zapodaję bo nie chce mi się instalować
Shake&Save, którego szczerze nienawidzę...
Usunąłem:- Automatyczną aktualizację (AutoUpdate)
- Przykładową muzykę
- Systemową pomoc
- Wprowadzenie do używania systemu
- Cube (Kostka) - nie planowałem jej usuwać, ale sypała jakimiś dziwnymi błędami na stockowym romie i nie chciałem ryzykować...
- Ewidentne śmieci, "nadmiarowe" pliki i takie tam...
Dodałem/zmieniłem:- Monitor przesyłanych danych ("Monitor GPRS")
- Sterowniki OpenGL ES 3D 1.0
- SMI WM Pro SDK Redist
- HTCSensorSDK (HTCEmu)
- SDKCerts
- HTC TaskManager
- XDA_UC_NET (więcej informacji)
- Menedżer zadań (wraz z XDA_UC_NET)
- PIM Backup (wraz z XDA_UC_NET)
- Poprawkę zapobiegającą przedwczesnemu zamykaniu programów przez system w przypadku małej ilości Pamięci RAM - teraz system zaczyna zamykać programy dopiero przy 15 MB wolnej pamięci RAM
- Poprawkę zwiększającą (przynajmniej teoretycznie) szybkość transferu plików w trybie ActiveSync
- Włączony dostęp do ustawień Windowsa
- Włączona opcja zamykania "X"-em
- Wyłączona startowa kalibracja ekranu
- Wyłączony monit certyfikatów
ROMW paczce:
Eboot JJ1,
CSC JJ1,
PDA JJ1,
Phone JJ1 i dodatkowo
OCTANS Downloader 2.14.
Wgrywamy:
Eboot,
CSC i
PDA. Jeśli ktoś chce to może dograć sobie dodatkowo załączony RadioROM
JJ1Tak na marginesie... Po romowaniu sugeruję zrobić więcej niż jeden Hard Reset... Na pewno nie zaszkodzi a pomóc może.
HostingHasło do archiwum:eOmnia.net