Piątek, 25 Maj 2012, 08:56

Autor Wątek: [Samsung GT-i8000][WM6.5 PLK][JJ1] WallE ModdedStock Normal 1.0  (Przeczytany 1002 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wall-E

• ModMaker
  • Senior
  • Podziękowań: 79
  • Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy Tab 10.1
[Samsung GT-i8000][WM6.5 PLK][JJ1] WallE ModdedStock Normal 1.0
« dnia: Sobota, 01 Styczeń 2011, 17:10 »
ROM: I8000NXXJJ1 WM 6.5 PLK
Typ: Normal
Nazwa własna: WallE [JJ1] ModdedStock Normal 1.0

Jest to zmodyfikowany stockowy ROM I8000NXXJJ1.
ROM zawiera WSZYSTKIE funkcje i programy jakie zawierał oryginał. Usunięte zostały tylko naprawdę zbędne lub nadmiarowe pliki. ROM został również tak przekonfigurowany by oszczędniej dysponował pamiecią RAM oraz pamięcią na urządzeniu.

Pamięci urządzenia po romowaniu i HR:
  • Pamięć urządzenia - ok. 184 MB
  • Pamięć RAM - w zależności od używanej nakładki na Today - bez nakładek (pusty Today) ok. 95-85 MB
    Zaznaczam, że dialer Samsunga jest włączony co siłą rzeczy daje nam "-10 do RAMu" :p

Screenów z parametrami nie zapodaję bo nie chce mi się instalować Shake&Save, którego szczerze nienawidzę...

Usunąłem:
  • Automatyczną aktualizację (AutoUpdate)
  • Przykładową muzykę
  • Systemową pomoc
  • Wprowadzenie do używania systemu
  • Cube (Kostka) - nie planowałem jej usuwać, ale sypała jakimiś dziwnymi błędami na stockowym romie i nie chciałem ryzykować...
  • Ewidentne śmieci, "nadmiarowe" pliki i takie tam...

Dodałem/zmieniłem:
  • Monitor przesyłanych danych ("Monitor GPRS")
  • Sterowniki OpenGL ES 3D 1.0
  • SMI WM Pro SDK Redist
  • HTCSensorSDK (HTCEmu)
  • SDKCerts
  • HTC TaskManager
  • XDA_UC_NET (więcej informacji)
  • Menedżer zadań (wraz z XDA_UC_NET)
  • PIM Backup (wraz z XDA_UC_NET)
  • Poprawkę zapobiegającą przedwczesnemu zamykaniu programów przez system w przypadku małej ilości Pamięci RAM - teraz system zaczyna zamykać programy dopiero przy 15 MB wolnej pamięci RAM
  • Poprawkę zwiększającą (przynajmniej teoretycznie) szybkość transferu plików w trybie ActiveSync
  • Włączony dostęp do ustawień Windowsa
  • Włączona opcja zamykania "X"-em
  • Wyłączona startowa kalibracja ekranu
  • Wyłączony monit certyfikatów

ROM
W paczce: Eboot JJ1, CSC JJ1, PDA JJ1, Phone JJ1 i dodatkowo OCTANS Downloader 2.14.
Wgrywamy: Eboot, CSC i PDA. Jeśli ktoś chce to może dograć sobie dodatkowo załączony RadioROM JJ1
Tak na marginesie... Po romowaniu sugeruję zrobić więcej niż jeden Hard Reset... Na pewno nie zaszkodzi a pomóc może.

Hosting

Hasło do archiwum:
eOmnia.net