Piątek, 25 Maj 2012, 09:21

Autor Wątek: Zmodyfikowany ROM Kaiser Special PLK (Windows Mobile 6.1 build 20764)  (Przeczytany 758 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline beny_pw

• Wizytator
  • Podziękowań: 1
Zmodyfikowany ROM Kaiser Special PLK (Windows Mobile 6.1 build 20764)
« dnia: Wtorek, 04 Październik 2011, 21:46 »
Nie wiem, czy komuś jeszcze się przyda, ale wrzucam tu przerobiony przeze mnie ROM Kaiser Special PLK z tego:
http://forum.mobione.pl/rom-y-tylko-polskie-wersje/(htc-kaiser)-kaiser-special-final-plk/
wątku. Autorem ROM-u był Ham3r, kuchnia, jakiej użyłem, to osKitchen Zero 1.33.5. Przerobiłem, gdyż nie pasowało mi kilka rzeczy, zmiany, jakie zaszły, to:
zastąpiłem 1-Calc wersją znacznie bardziej rozbudowaną, 3.2.7
PHM RegEdit (moim zdaniem o niebo lepszy) zamiast edytora rejestru z System Managera
dodałem:
ASyncKiller
HTC Audio Manager (najlepszy według mnie odtwarzacz na nasze maszynki, świetnie integruje się z HTC Home)
HTC Home Diamond 2.1.1005 z domyślnym widokiem 4 pozycji: today, profile, kontakty i audio manager
Opera Mobile 10
wyrzuciłem:
AlReader
BaseHue Express
Call Firewall
Data Connect/Disconnect
Hibernate
Home Screen Plus Plus
HTC GIF Animation
iContact
Made
myExtensions
nueStorageManager
PPC PIM Backup
Playlist Manager
Remote Desktop
QuickMenu
REGLOGGER,
S2P
S2V
SMI Converter
Today Refresh Command
UI Tweaker
Vista Hide Battery Gauge
vSnap
WiFi Toggle
WM5NewMenu
XnView

+ dorzuciłem kilka wpisów ode mnie w rejestrze, m.in. format daty jako "Czw, 7.10", wyłączony komunikat o słabej baterii, szerokość pasków przewijania zwiększona do 15 pikseli (to max, przy jakim mieszczą się 3 kolumny ikon)
RAM-u po soft resecie: 64,9 MB
Storage: 127 MB (mniej niż w Special PLK Ham3ra ze względu na dorzucone: Operę, HTC Home i Audio Mgr)
HardSPL, jaki mam i sprawuje się z nim świetnie to polecany 3.29 a Radio - słynne eMo

Zmieniłem splash na BIOS i ekran powitalny na Linu-Pingwinka :)

Całość nie ma nazwy, plik nazwałem myOS bo robiłem go dla siebie, według własnych upodobań. Całość działa rewelacyjnie, wrzucam, bo może komuś też się spodoba. Enjoy

http://www.wrzuc.to/Pn0NdLZ.wt

Offline Budniu

• Administrator
  • Core
  • Podziękowań: 205
  • HTC 7 Pro
Odp: Zmodyfikowany ROM Kaiser Special PLK (Windows Mobile 6.1 build 20764)
« Odpowiedź #1 dnia: Wtorek, 04 Październik 2011, 21:50 »
Ode mnie (+) za inicjatywę i podtrzymywanie WinMob przy życiu.

Online mobi

• Administrator
  • Core
  • Podziękowań: 314
  • HTC HD2 #TyphooN CyanogenMod 7#
    • mobione.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Wtorek, 04 Październik 2011, 23:09 »
Niezła kastracja, wyrzucenie z niego esencji a wrzucenie HTC, to jak podarcie biblii. Traktuje to jako akt twórczy, inaczej byłaby to obraza uczuć ;)
HD2 - wciąż ten sam telefon, wciąż inne wrażenia :)

Offline beny_pw

• Wizytator
« Odpowiedź #3 dnia: Wtorek, 04 Październik 2011, 23:20 »
Nie zgodze sie totalnie. Esencji? I co jest zlego w np. HTC Home, ktory zajmuje 0,5-1 mb RAM zamiast 10 mb Manili a ma ta sama funkcjonalnosc (a wg mnie jest lepszy, bardziej intuicyjny, daje lepszy dostep do przydatnych funkcji itd) i jest o niebo szybszy albo Audio Menadzerze? Testowalem soft nie-HTC i HTC i te drugie wypadaja jak dla mnie znacznie lepiej i zaloze sie, ze maja spora rzesze fanow. Nie wszystko, co firmowe, musi byc zle :P

Online mobi

• Administrator
  • Core
  • Podziękowań: 314
  • HTC HD2 #TyphooN CyanogenMod 7#
    • mobione.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Wtorek, 04 Październik 2011, 23:32 »
Jakimś czas temu, pewnie bym z tobą dyskutował nad wyższością tego czy owego, ale dziś to nie ma już dla mnie znaczenia.
Ty tu rządzisz, ja już posprzątałem swoją kuchenkę.
 :peace:
HD2 - wciąż ten sam telefon, wciąż inne wrażenia :)

Offline dondaredevil

• Wizytator
  • Podziękowań: 0
« Odpowiedź #5 dnia: Środa, 07 Grudzień 2011, 12:37 »
Witam, mam duuuży problem z tym ROMem, mianowicie: instalacja doszła do 100% (ogólnie wczytało się bardzo szybko, może 3 minuty) i zamiast oczekiwanego restartu ku mojemu zdziwieniu ukazał sie 3-kolorowy ekran z napisem "UPGRADE ROM CODE ERROR. PLEASE TRY AGAIN"  :szok:. Przyznam, że pikawa mi zaczęła wariować, telefon mam dopiero od 2 dni i szukam do niego optymalnego ROMu (wcześniej orange 6.0), a ten jest dopiero drugim który wgrałem. Wcześniejsza wersja HardSPL którą wgrałem to 3,56. Przed instalacją ROMu od beny_pw zmieniłem na 3.29 i taki też widnieje na owym 3 kolorowym ekranie - wygląda że jest ok. Stan baterii przed flashowaniem nieco poniżej 80%. Radio wersja 1.70.19.09, emo chciałem wgrać po instalacji ROMu. Wcześniejszy ROM WM 6.5.5(29022)PLK v.2 anex. No i to chyba tyle. Podaję te informacje, dlatego że jestem zielony w tym temacie i może problem tkwi w telefonie a nie w samym oprogramowaniu, ale dochodząd do konkluzji - co mam do  (o) zrobić. Na forum obcojęzycznym wyczytałem, że można wgrac podstawowy soft na kartę SD. Czy ktoś się spotkał z tym problemem? Proszę o odpowiedź i z góry dzięki!

Offline beny_pw

• Wizytator
« Odpowiedź #6 dnia: Środa, 07 Grudzień 2011, 13:16 »
Szczerze mowiac nie bardzo wiem, co powiedziec, u mnie nic takiego sie nie dzialo, rom wrzucalem na Kaisera wiele razy i zawsze przechodzil koncertowo... Ale wydaje mi sie, ze po podpieciu do usb powinienes byl miec opcje "ratowania" w kaisercustomruu, nie ma tam nic takiego? W tej chwili w ogole niewiele moge powiedziec, bo TyTN'a utopilem i przesiadlem sie na Touch Pro, ale instrukcje instalacji romu z karty masz np. tu:
http://pdaclub.pl/forum/kaiser/faq-kaiser-(htc-tytn-ii)-informacjesimlockrom-itp/
(post kolesia o nicku tomaszkap, odpowiedz nr #6)

Offline dondaredevil

• Wizytator
  • Podziękowań: 0
« Odpowiedź #7 dnia: Środa, 07 Grudzień 2011, 13:50 »
Udało mi się wgrać podstawowy rom od orange przez kartę SD, wieć probelm solved (przez program mtyy, conajmniej 3 polskie fora opisują jak to ogarnąć). beny_pw dzięki za szybką odpowiedź. Sam nie wiem co spowodowało ten błąd, będę dalej szukać w kierunku WM 6.1 może za którymś razem powrócę do Twojego dzieła i tym razem załapie  :)