Piątek, 25 Maj 2012, 09:41

Autor Wątek: (Wizard) TNT.20273_Professional_Wizard - jak susnąć ikony\skróty z pulpitu ?  (Przeczytany 1765 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline blackartur

• Świeżak ;)
  • *
  • Podziękowań: 0
  • Wizard
Witam. Korzystam z tego romu i jestem zadowolony. Wyłączyłem HTC Home bo mi nie  odpowiada i zainstalowałem HS ale w miejscu ikon zasobnika sa ikony z "systemu", (to jest skróty do "phone" "bluetoth"....)  nie wiem w jaki sposób je wyłączyć\usunąć a sa mi niepotrzebne i tylko mi"zawadzają". Wolę ikony zasobnika HS .  Gdyby ktoś wiedział jak sie tego pozbyć to bym się cieszył :)

Offline Budniu

• Administrator
  • Core
  • Podziękowań: 205
  • HTC 7 Pro
(Wizard) TNT.20273_Professional_Wizard - jak susnąć ikony\skróty z pulpitu ?
« Odpowiedź #1 dnia: Czwartek, 28 Styczeń 2010, 09:50 »
Nie pamiętam, aż tak bardzo HS++, ale:
1. Jeżeli piszesz o zasobniku HS++ z tematem domyślnym to rozumiem, że chodzi Ci o wyświetlanie informacji o sieci, albo o tray (u dołu ekranu nad dolna belką) i w takiej sytuacji tych ikon nie zmienisz, a jedynie możesz wyłączyć ich wyświetlanie.
2. Jeżeli chcesz zmienić ikony wyświetlane w "polu" HS++ to musisz wrzucić i ustawić temat, który takie opcje przewiduje i posiada swoje ikony.
3. Jeżeli żaden z dostepnych tematów Ci nie pasuje możesz zawsze stworzyć swój, instrukcja na forum.
BTW przenoszę do wątku o HS++. (inne wątki o HS++ i tematach po wpisaniu "HS++" w wyszukiwarkę forumową).

Offline blackartur

• Świeżak ;)
  • *
  • Wizard
(Wizard) TNT.20273_Professional_Wizard - jak susnąć ikony\skróty z pulpitu ?
« Odpowiedź #2 dnia: Czwartek, 28 Styczeń 2010, 21:20 »
Sęk cały w tym, że ten room posiada coś w stylu swojego tray (u dołu ekranu nad dolna belką) tam gdzie zazwyczaj jest tray od HS++. Jest skrót od Comm Manager, bluetoth i irda a i ikona od baterii tam jest. Próbowałem szukałem coś ztym zrobic i nic. Kolega co ma trochę więcej z tematu tez nie poradził. Chciałbym to albo skonfigurować i dodać własne skróty albo wyłączyć i włączyć tray od HS++. Gdy teraz włączę tray od HS++ to wyświetla sie obok tego systemowego i się robi "syf" trochę.  Room pochodzi z xda (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=414518) i mam w wersji profesional.  Podejrzewam, że trzeba by to wywalić jakoś i w sumie dla mnie było by to najlepsze rozwiązanie. :)

screen: http://i.imgur.com/8GJSM.jpg

Ps. Ktoś wrzucił mój post w temat o HS++ a problem leży w czym innym :)
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 28 Styczeń 2010, 21:22 wysłana przez blackartur »

Offline Budniu

• Administrator
  • Core
  • HTC 7 Pro
Odp: (Wizard) TNT.20273_Professional_Wizard - jak susnąć ikony\skróty z pulpitu ?
« Odpowiedź #3 dnia: Czwartek, 28 Styczeń 2010, 21:29 »
Ps. Ktoś wrzucił mój post w temat o HS++ a problem leży w czym innym :)

Faktyko już poprawiłem sr
Sęk cały w tym, że ten room posiada coś w stylu swojego tray (u dołu ekranu nad dolna belką) tam gdzie zazwyczaj jest tray od HS++. Jest skrót od Comm Manager, bluetoth i irda a i ikona od baterii tam jest. Próbowałem szukałem coś ztym zrobic i nic. Kolega co ma trochę więcej z tematu tez nie poradził. Chciałbym to albo skonfigurować i dodać własne skróty albo wyłączyć i włączyć tray od HS++. Gdy teraz włączę tray od HS++ to wyświetla sie obok tego systemowego i się robi "syf" trochę.  Room pochodzi z xda (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=414518) i mam w wersji profesional.  Podejrzewam, że trzeba by to wywalić jakoś i w sumie dla mnie było by to najlepsze rozwiązanie. :)

Co do problemu to obawiam się, że jeżeli jest to wgotowane w ROM, a na to wygląda to chyba tego nie usuniesz i bez zmiany ROM-u się nie obejdzie.

Offline blackartur

• Świeżak ;)
  • *
  • Wizard
Odp: (Wizard) TNT.20273_Professional_Wizard - jak susnąć ikony\skróty z pulpitu ?
« Odpowiedź #4 dnia: Czwartek, 28 Styczeń 2010, 21:42 »
Szkoda bo ROM jest w porządku   tylko te ikony są niepotrzebne.   

Offline Budniu

• Administrator
  • Core
  • HTC 7 Pro
« Odpowiedź #5 dnia: Czwartek, 28 Styczeń 2010, 21:44 »
Obstawiam, że siedzą w jakiejś *.dll-ce, którą co prawda można wyciągnąć z ROM-u (ale nie usunąć) i przerobić ikony na inne, po czym nadpisać tą w PDA, ale nie wiem czy skórka warta wyprawki.

Offline Sainti

• GZU
  • Core
  • Podziękowań: 97
  • HTC Mozart
    • Mój sieciowy kącik
« Odpowiedź #6 dnia: Czwartek, 28 Styczeń 2010, 22:06 »
Sprawdź jeszcze co siedzi w autostarcie. Może po resecie odpala się jakiś programik, który pakuje swoją ikonkę do traya? Możesz spróbować wywalić inittray, jeśli go tam znajdziesz.

Offline blackartur

• Świeżak ;)
  • *
  • Wizard
« Odpowiedź #7 dnia: Czwartek, 28 Styczeń 2010, 22:17 »
widnieją te ikony jako procesy w  task manager.     DrYAR-Bluetooth.exe  btIO.exe Power tray.exe      jak zamknę procesy to znikają ikony ale zostaje ostatnia skrót od CommManager i ogólnie nic sie nie dzieje i wszystko działa, Bluetooth się da uruchomić  a ikona się nie pojawia ale po restarcie są    a cały czas jest skrót od comm manager.

Offline blackartur

• Świeżak ;)
  • *
  • Wizard
« Odpowiedź #8 dnia: Czwartek, 28 Styczeń 2010, 22:33 »
Usunąłem te skróty  z autostartu i już się nie pojawiają. Został skrót od cm i wskaźnik baterii. Wskaźnik baterii mogę usunąć jak wyłączę go w task manager ale w autostarcie go nie widzę wiec mi się po SR pojawi. Pogrzebie trochę to może to znajdę i napisze dla innych gdzie to siedzi.