Zrobiłem HR i część problemów już rozwiązałem, ale nie wszystko. Opiszę co się udało, dla potomnych.
Wgrałem PF 3.1 do mojej SPVki i mam kilka problemów:
1. Nie działa mi aktywacja CVSD ze słuchawki BT (Jabra BT 800), zamiast tego pojawia się dialer. Na orangutanie działała OK.
2. Nie mogę pozbyć się nijak zegara z titlebara (obok ikony głośności) kiedy wyświetlany jest Today (jak włączam jakiś program to zegar znika). Nie mam pewności, ale po wgraniu romu mogło go nie być. Wgrałem LVMTime i podwójny zegar mnie wkórza (zresztą co ciekawe one nie chodzą równo, ale jest między nimi kilku-kilkunastosekundowe przesunięcie.
3. Funkcje przypisane przyciskowi 4 (przyciśnięcie oraz przyciśnięcie i przytrzymanie) są wywoływane odwrotnie.
4. W LVMTime ustawiłem datę na long, ale wyświetlł ją jako np. wtorek 18/09/07, podczas gdy w Regional settings jest ona wyświetlana jako 18 września 2007. Po odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu wyświetla jak w RS, ale za to bez dnia tygodnia na początku.
5. W BS nie wyświetla mi się zajętość procesora, tylko zamiast tego moc sygnału, a na titlebarze indykator pokazuje tylko prędkość proca bez zajętości. To napewno nie jest od początku, ale pojawiło się chyba po zainstalowaniu BS w wersji 237.
Ad. 2. AdvancedConfigTool ma opcję do wyboru co ma się pojawiać na pasku na today'u (zegar, data, bateria), tym wyłączyłem zegar.
Ad. 3. To przeszło samo po HR. Ale dlaczego się tak zrobiło.

Ad. 4. Formaty ustawiłem w rejestrze w kluczach, które podał mobi, ale ciekawe, że w Regional settings w zakładce Region inaczej wyświetlane są long date i short date niż w zakładce Date.

Ad. 5. To jest najdziwniejsze. Po HR i zainstalowaniu batterystatusa 237 a potem nawet 238 było bez zmian. Pomyślałem, że to jakiś bug, więc wróciłem do 236 (ten co wyświetlał błędnie wersję jako 235), na którym było wcześniej jeszcze dobrze. I znów to samo, ale po którymś SR zrobiło się dobrze. Zainstalowełem 238 i dotąd jest OK. Dziwne.
Z punktem 1, czyli CVSD bujam się nadal. A jest to dla mnie ważna sprawa, bo często rozmawiam z samochodu. Jeszcze przed HR zainstalowałem wersję z patchem CVSD_1.2_BTHeadsetFixed ze strony mobiego, co zlikwidowało problem ze słyszeniem mnie przez rozmówcę, ale wybieranie głosowe dalej nie działało, chociaż tak sobie teraz myślę, co CVSD ma wspólnego z komunikacją w obie strony.

Na stronie Cyberona znalazłem patch (nowszy build 07xxxxx, w PF było 06xxxx jakieś), ale dalej wybieranie nie działało. :( Po HR nic się nie poprawiło. Wgrałem więc patch ze strony Cyberona, ale dalej bez zmian. Sprawdzone na dwóch słuchawkach: Jabra BT 800 i Nokia BH 602. Z obiema CVSD działał bez problemu na WM5 Orange PL.
Ciekawa rzecz jeszcze. Gdzieś przeczytałem, że moja Jabra może wyświetlać nazwę kontaktu zamiast numeru z którego przychodzi połączenie, jak mam teraz i znalazłem coś takiego jak Jetware (jakiś zamiennik sterownika audio gateway), co miało to niby umożliwić. Oczywiście nie zadziałało, ale co ciekawe w Advanced Options ustawia się tam usługi które mają być obsługiwane przez ten sterownik zamiast oryginalnego i tam opcja Voice Dialing jest wyszarzona. Wygląda to tak jakby wogóle była niedostępna.
Czy wybieranie głosowe w PF3.1 wogóle działa?

Ktoś to sprawdził, bo może akurat nikt nie używa, choć wątpię w to. ;D
Czy może na to mieć wpływ radio? Może powinieniem je wgrać ponownie? Bo skoro HR nie pomaga to o so chozi?
Jeszcze jedno. Nie działało mi automatyczne blokowanie klawiszy po wyłączeniu Wizarda (choć odpowiednia opcja w BS była włączona).

Problem pojawił się jakiś czas po wgraniu PF3.1, po HR nie zniknął, ale potem po ręcznym zablokowaniu jakoś automatyczne blokowanie zaczeło działać.. Naprawdę to wszystko nadaje się do "Nie do wiary".