Wtorek, 22 Maj 2012, 15:44

Autor Wątek: [Wizard] Windows Mobile WM 6 WWE Pathfinder v3.2  (Przeczytany 43419 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bzinko

• Core
  • Podziękowań: 2
Odp: [Wizard] WM 6 WWE Pathfinder v3.1
« Odpowiedź #120 dnia: Czwartek, 20 Wrzesień 2007, 22:35 »
Aplikacja UITweaker zmienia kolory różnych części systemu, m.in krzyżyk/ok (screen).
Wydaje mi się, że nie podstawia żadnej swojej grafiki tylko zmienia jakieś wpisy w rejestrze.
W związku z tym chciałbym zapytać czy moglibyście wyczaić co podlega zmianie i ew Mobi w następnym romie ustawi kolor krzyżyka na czerwony.
Może da się zrobić cab'a z wpisem zmieniającym kolory?
Pozdrawiam

Offline mobi

• Administrator
  • Core
  • Podziękowań: 314
  • HTC HD2 #TyphooN CyanogenMod 7#
    • mobione.pl
« Odpowiedź #121 dnia: Piątek, 21 Wrzesień 2007, 01:13 »
Mobi - mam pytanko.. Jak uruchomić dual sim. Wrzuciłem dwie karty i widzi tylko sim 1. NIc się w opcjach nie zmieniło.
Czy na tym sofcie to działa?
Podro
nie mam pojecia, bo mam jedna i nie testowalem tego

dodano: Piątek, 21 Wrzesień 2007, 01:11

Aplikacja UITweaker zmienia kolory różnych części systemu, m.in krzyżyk/ok (screen).
Wydaje mi się, że nie podstawia żadnej swojej grafiki tylko zmienia jakieś wpisy w rejestrze.
W związku z tym chciałbym zapytać czy moglibyście wyczaić co podlega zmianie i ew Mobi w następnym romie ustawi kolor krzyżyka na czerwony.
Może da się zrobić cab'a z wpisem zmieniającym kolory?
a nie mozesz uzyc CERE? ma mozliwosc robienia obrazow rejestru, robisz przed zmiana/po zmianie i robisz porownanie (tez jest w programie)
HD2 - wciąż ten sam telefon, wciąż inne wrażenia :)

Offline bern

• Swojak
  • Podziękowań: 2
  • iZabawka 3G, htc diamond, eee 1201n
« Odpowiedź #122 dnia: Piątek, 21 Wrzesień 2007, 09:13 »
zmiane kart w dualsimie robi sie przez simtoolkita - to samo co plus mega, go-card i inne uslugi karty sim. jesli nie ma menu dual sima w programs to poszukaj /windows/stk.exe (lub stk***.exe)

Offline kp

• Swojak
  • Podziękowań: 1
  • Touch Pro + ERA+ 8GBSDHC
« Odpowiedź #123 dnia: Piątek, 21 Wrzesień 2007, 13:38 »
zmiane kart w dualsimie robi sie przez simtoolkita - to samo co plus mega, go-card i inne uslugi karty sim. jesli nie ma menu dual sima w programs to poszukaj /windows/stk.exe (lub stk***.exe)
Znalazłem stk.exe orazstk_UIPCC.exe. Ten pierwszy się nie uruchamia, a ten drugi z białym ekranem. Może ktoś coś poradzić?
Pozdro i dzięki

dodano: Piątek, 21 Wrzesień 2007, 13:29

MObi - kiedyś pisałeś o Sim Status switcher masz jeszcze ten programik.?

Offline mobi

• Administrator
  • Core
    • mobione.pl
« Odpowiedź #124 dnia: Piątek, 21 Wrzesień 2007, 13:47 »
podmien plikami z zalacznika te, ktore sa w katalogu Windows i zrob reset, powinno zadzialac

programu sobie nie przypominam, ale jak znajde dam go

Offline kp

• Swojak
« Odpowiedź #125 dnia: Piątek, 21 Wrzesień 2007, 13:56 »
podmien plikami z zalacznika te, ktore sa w katalogu Windows i zrob reset, powinno zadzialac

programu sobie nie przypominam, ale jak znajde dam go

To było tam:
Prywatna wiadomość (Online)

Odp: [Wizard] WM 6 WWE Pathfinder v2.3
« Odpowiedz #547 : Środa, 05 Wrzesień 2007, 00:35 »
   Odpowiedz cytującCytuj
to nie bylo do Ciebie Smiley, ale poszukaj w necie caba z cala aplikacja, ponoc jest w ext_romie ktoregos operatora
dodano: Środa, 05 Wrzesień 2007, 00:27

a dodatkowo dorzuce taka aplikacje magiczna do przelaczania Wink

* SIM_Status_Switcher.gif (111.26 KB, 240x320 - wyświetlony 38 razy.)

Offline mobi

• Administrator
  • Core
    • mobione.pl

Offline kp

• Swojak
« Odpowiedź #127 dnia: Piątek, 21 Wrzesień 2007, 14:27 »
Dzięki Mobi. Dual działa, ale tylko w jedną  teronę. Z sim1 na sim2 da się przełączyć, a już w drugą stronę tylko reset pomaga. Może masz jeszcze jakiś pomysł?
Pozdro

Offline tompol

• Senior
  • Podziękowań: 0
« Odpowiedź #128 dnia: Piątek, 21 Wrzesień 2007, 15:23 »
Zrobiłem HR i część problemów już rozwiązałem, ale nie wszystko. Opiszę co się udało, dla potomnych.

Wgrałem PF 3.1 do mojej SPVki i mam kilka problemów:

1. Nie działa mi aktywacja CVSD ze słuchawki BT (Jabra BT 800), zamiast tego pojawia się dialer. Na orangutanie działała OK.

2. Nie mogę pozbyć się nijak zegara z titlebara (obok ikony głośności) kiedy wyświetlany jest Today (jak włączam jakiś program to zegar znika). Nie mam pewności, ale po wgraniu romu mogło go nie być. Wgrałem LVMTime i podwójny zegar mnie wkórza (zresztą co ciekawe one nie chodzą równo, ale jest między nimi kilku-kilkunastosekundowe przesunięcie.

3. Funkcje przypisane przyciskowi 4 (przyciśnięcie oraz przyciśnięcie i przytrzymanie) są wywoływane odwrotnie.

4. W LVMTime ustawiłem datę na long, ale wyświetlł ją jako np. wtorek 18/09/07, podczas gdy w Regional settings jest ona wyświetlana jako 18 września 2007. Po odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu wyświetla jak w RS, ale za to bez dnia tygodnia na początku.

5. W BS nie wyświetla mi się zajętość procesora, tylko zamiast tego moc sygnału, a na titlebarze indykator pokazuje tylko prędkość proca bez zajętości. To napewno nie jest od początku, ale pojawiło się chyba po zainstalowaniu BS w wersji 237.

Ad. 2.  AdvancedConfigTool ma opcję do wyboru co ma się pojawiać na pasku na today'u (zegar, data, bateria), tym wyłączyłem zegar.

Ad. 3. To przeszło samo po HR. Ale dlaczego się tak zrobiło. ???

Ad. 4. Formaty ustawiłem w rejestrze w kluczach, które podał mobi, ale ciekawe, że w Regional settings w zakładce Region inaczej wyświetlane są long date i short date niż w zakładce Date.  :o ???

Ad. 5. To jest najdziwniejsze. Po HR i zainstalowaniu batterystatusa 237 a potem nawet 238 było bez zmian. Pomyślałem, że to jakiś bug, więc wróciłem do 236 (ten co wyświetlał błędnie wersję jako 235), na którym było wcześniej jeszcze dobrze. I znów to samo, ale po którymś SR zrobiło się dobrze. Zainstalowełem 238 i dotąd jest OK. Dziwne.

Z punktem 1, czyli CVSD bujam się nadal. A jest to dla mnie ważna sprawa, bo często rozmawiam z samochodu. Jeszcze przed HR zainstalowałem wersję z patchem CVSD_1.2_BTHeadsetFixed ze strony mobiego, co zlikwidowało problem ze słyszeniem mnie przez rozmówcę, ale wybieranie głosowe dalej nie działało, chociaż tak sobie teraz myślę, co CVSD ma wspólnego z komunikacją w obie strony.  ::) Na stronie Cyberona znalazłem patch (nowszy build 07xxxxx, w PF było 06xxxx jakieś), ale dalej wybieranie nie działało. :( Po HR nic się nie poprawiło. Wgrałem więc patch ze strony Cyberona, ale dalej bez zmian. Sprawdzone na dwóch słuchawkach: Jabra BT 800 i Nokia BH 602. Z obiema CVSD działał bez problemu na WM5 Orange PL.

Ciekawa rzecz jeszcze. Gdzieś przeczytałem, że moja Jabra może wyświetlać nazwę kontaktu zamiast numeru z którego przychodzi połączenie, jak mam teraz i znalazłem coś takiego jak Jetware (jakiś zamiennik sterownika audio gateway), co miało to niby umożliwić. Oczywiście nie zadziałało, ale co ciekawe w Advanced Options ustawia się tam usługi które mają być obsługiwane przez ten sterownik zamiast oryginalnego i tam opcja Voice Dialing jest wyszarzona. Wygląda to tak jakby wogóle była niedostępna.

Czy wybieranie głosowe w PF3.1 wogóle działa?  ::) Ktoś to sprawdził, bo może akurat nikt nie używa, choć wątpię w to.  ;D
Czy może na to mieć wpływ radio? Może powinieniem je wgrać ponownie? Bo skoro HR nie pomaga to o so chozi?

Jeszcze jedno. Nie działało mi automatyczne blokowanie klawiszy po wyłączeniu Wizarda (choć odpowiednia opcja w BS była włączona). :o Problem pojawił się jakiś czas po wgraniu PF3.1, po HR nie zniknął, ale potem po ręcznym zablokowaniu jakoś automatyczne blokowanie zaczeło działać.. Naprawdę to wszystko nadaje się do "Nie do wiary".  ::)
HTC HD2 @ TyphooN CyanogenMod 7 Nightly

Offline mobi

• Administrator
  • Core
    • mobione.pl
« Odpowiedź #129 dnia: Piątek, 21 Wrzesień 2007, 16:04 »
1. Nie działa mi aktywacja CVSD ze słuchawki BT (Jabra BT 800), zamiast tego pojawia się dialer. Na orangutanie działała OK.
problem dotyczy z tego co pamietam, innego wpisu w rejestrze, kiedys dlugo tez dochodzilem do tego jak ma byc
jak znajde odpowiedni wpis, podesle

Offline tompol

• Senior
« Odpowiedź #130 dnia: Piątek, 21 Wrzesień 2007, 16:10 »
Może chodzi o to? Znalazłem to na xdaforum:

KEY_LOCAL_MACHINE/Software/OEM/VoiceCommand/
..Then change the path value to:
\Program Files\Voice Command\voicecmd.exe

Tylko to jest dla VoiceCommand'a a dla CVSD nie wiem co powinno być.

Offline kp

• Swojak
« Odpowiedź #131 dnia: Piątek, 21 Wrzesień 2007, 16:36 »
Dzięki Mobi. Dual działa, ale tylko w jedną  teronę. Z sim1 na sim2 da się przełączyć, a już w drugą stronę tylko reset pomaga. Może masz jeszcze jakiś pomysł?
Pozdro
I dupa już nie działa. STK wogóle się nie chce uruchomić. Ma ktoś jakiś pomysł?

Offline Speeder

• Global Moderator
  • Core
  • Podziękowań: 26
  • HTC Wizard, ASUS P750, HTC Desire, HTC HD2
« Odpowiedź #132 dnia: Piątek, 21 Wrzesień 2007, 17:30 »
Mobi, jeszcze jedna mała prośba, mógłbyś do kolejnej edycji PF wrzucić cosik do softresetu? Bo myślę że i tak wiele osób woli coś takiego od wyciągania za każdym razem stylusa. No chyba że sie mylę?

Offline tompol

• Senior
« Odpowiedź #133 dnia: Piątek, 21 Wrzesień 2007, 17:31 »
Może chodzi o to? Znalazłem to na xdaforum:

KEY_LOCAL_MACHINE/Software/OEM/VoiceCommand/
..Then change the path value to:
\Program Files\Voice Command\voicecmd.exe

Tylko to jest dla VoiceCommand'a a dla CVSD nie wiem co powinno być.

Już znalazłem. Takie wpisy powinny być:
HKLM\SOFTWARE\OEM\VoiceCommand\Path = "\Windows\SDDialer.exe" (string)
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Bluetooth\AudioGateway\BTA GExtModule = "OEMAGW.dll" (string)

Mobi, pierwszego nie było chyba w PF3.1, co do drugiego to nie wiem, bo zainstalowałem wcześniej JETware i on jest tam wpisany, ale nie wiem, czy go stworzył, czy tylko zmodyfikował.

Offline mobi

• Administrator
  • Core
    • mobione.pl
« Odpowiedź #134 dnia: Piątek, 21 Wrzesień 2007, 19:45 »
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Bluetooth\AudioGateway\BTA GExtModule = "OEMAGW.dll" (string)
to jest zamiana

dodano: Piątek, 21 Wrzesień 2007, 19:34

Mobi, jeszcze jedna mała prośba, mógłbyś do kolejnej edycji PF wrzucić cosik do softresetu? Bo myślę że i tak wiele osób woli coś takiego od wyciągania za każdym razem stylusa. No chyba że sie mylę?
i tu sie zgodze, bo mnie to tez denerwuje, choc uzywam softreseta :) z TM2.7