Posiadam Omnię już jakieś 1,5 tygodnia

i przewaliłem z 5 romów. m. in.:
- oficjalny SAID1 - 172 MB,

- oficjalny SAIC3 - tez ok. 170 mb,

- Barr 2 v. 4.5 oraz 5 - lite oraz full (na said2) - ok. 70 - 80 mb,
- Rylit 4 od Ryrzego - ok. 70 - 80 mb,
I teraz moje pytanie, na stronie
Samsunga info o dostępności romu, które się wyświetla dla polskich romów bez brandingu to SAHJ3, który najbardziej by mi odpowiadał ponieważ jest oficjalny i zajmuje 98,8 mb i tu pojawia sie problem, który można zauważyć już bezpośrednio po zassaniu tego romu z netu. Ikona całego ww. ściągniętego exe-ka SAHJ3 pod WinXP różni się od ikonek exe-ków romów późniejszych czyli SAIC czy SAID (dla nie czytających to są romy z marca i kwietnia 2009 r, natomiast SAHJ jest z października 2008 r.), ale nic to próbowałem go wrzucić do mojego Omnibusa i tu ZONK

Wyświetla sie komunikat, że w moim telefonie jest nowsza wersja romu i nie można już zainstalować romu SAHJ3.

Jest to dla mnie o tyle denerwujące, że lubię działać na oficjalnych wersjach oprogramowania, ale z romami z tego roku to jakieś nieporozumienie, po prostu 100 mb psu w tyłek to jest jakaś porażka (na Kaiserze też miałem oficjalną wersję WM, ale różnica w tym romie i gotowanymi wynosiła jakieś 30 mb więc znośnie).
Reasumują, czy ktoś jest w stanie powiedzieć, czy byłaby możliwość wgrania romu z ubiegłego roku tj. SAHJ3 czyli downgrade-u obecnego romu ?