dawno nic nie pisałem, to zagaję o problem, który nurtuje mnie od kilkudziesięciu minut, szukajka uparcie wmawia mi, że moje zapytanie jest zbyt krótkie [i to - o zgrozo - nawet w przypadku haseł "simlock android flash samsung"], a pomysły na nowe kombinacje już mi się skończyły..
otóż - jak się ma flash debrandowanego romu do simlocka?
mam sobie SGS+, z pomarańczowym smokiem, a że małżonka używa różowego T, to wiadomo, smoka trza zwalczyć - w jednym z wątków na xda,
znalazłem post, który mówi, że flashując rom na istniejący system z simlockiem - odblokowujemy jednocześnie smoka. z drugiej strony - nie udało mi się nigdzie znaleźć potwierdzenia tego, a wszelkie wątki/listy custom, ale i stock-romów zawierają teksty w stylu "jeśli masz simlocka, PROSZĘ używaj romu właściwego dla Twojego operatora" [w wolnym tłumaczeniu] - istotne jest tu "PROSZĘ", nie widziałem żadnego "MUSISZ TAK BO USZKODZISZ TELEFON". pytanie za sto punktów - będzie brick czy nie? z tego co widziałem, na i9001 praktycznie pozostaje tylko zabulić za kod, albo zaryzykować z flashem..
jakieś hinty?