Piątek, 25 Maj 2012, 10:37

Autor Wątek: HTC Desire HD  (Przeczytany 906 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Studioworks

• Klubowicz
  • **
  • Podziękowań: 0
  • Artemis Wizard
HTC Desire HD
« dnia: Czwartek, 28 Kwiecień 2011, 14:59 »
Witam drogich użytkowników portalu!

Nie wiem gdzie wstawić ten post: W dziale Android czy PPC.

Udało mi się "uciućkać" trochę kasy i postanowiłem kupić HTC Desire HD.Tylko kilka rzeczy mnie dręczy i prosiłbym o wyjaśnienie osoby posiadające owy telefon lub obeznane z nim.
No więc tak, pierwsza sprawa która mnie nurtuje to rzekomo słaby dźwięk z głośnika jak i również ze słuchawek.
Kolejną rzeczą są słabe kolory wyświetlacza. Podobno jest z nimi naprawdę kiepsko...
Co do baterii to wierze, że krótko trzyma.
Chciałbym jeszcze uzyskać waszą opinię ogólną co do tego telefonu. Czy są inne aplikacje niż w Android Markecie? Jak widzicie na filmie promującym ten telefon wszystko jest ładnie, pięknie, ale tak po namyśle zauważam dużo wad.Aha, jeszcze jedno. Dziwi mnie gwałtowny spadek ceny tego telefonu na allegro. W ok. tydzień  z 1.400 zł do 700? Czyżby została odkryta jakaś wada fabryczna? Nie chce znów powtarzać historii takiej jak z Artemisem. Co prawda w tych aukcjach za 700 zł pisze, że telefon jest sprowadzony z Anglii, ale ma polskie oprogramowanie. Czy taka zmiana coś psuje w Androidzie, czy wszystko jest spokojnie jak w WM? Może zaczyna się ciąć? Dziękuje za wszystkie odpowiedzi o ile jakieś będą. Postawcie się w mojej sytuacji. Nie chce wydać 1000zl na coś kiepskiego... Pomóżcie  ;)

Offline mobi

• Administrator
  • Core
  • Podziękowań: 314
  • HTC HD2 #TyphooN CyanogenMod 7#
    • mobione.pl
Odp: HTC Desire HD
« Odpowiedź #1 dnia: Czwartek, 28 Kwiecień 2011, 15:13 »
No ładnie zacząłeś :)
Przecież to Android, żaden PPC, jak go nabędziesz to zapomnij o PPC/Windows Mobile/Windows Phone itd

Czy są inne aplikacje niż w Android Markecie?
Tak są, część rozrzucona po internecie część w różnych alternatywnych serwisach jak xda lub appbrain

Czy taka zmiana coś psuje w Androidzie, czy wszystko jest spokojnie jak w WM?
Android obsługuje systemowo od groma języków, więc włączenie polskiego czy angielskiego, to tylko kwestia wyboru odpowiedniej opcji w ustawieniach. Brak negatywnych skutków po zmianie języka, chyba że wybierzesz chiński a go nie znasz, wtedy będzie trudno wrócić do czegoś zrozumiałego ;)

Może zaczyna się ciąć?
Jeżeli się tnie, to tylko dzięki śmieciom które zpodało HTC w postaci Sense. W każdej chwili możesz zmienić rom na pozbawiony dodatków od HTC.
HD2 - wciąż ten sam telefon, wciąż inne wrażenia :)

Offline Studioworks

• Klubowicz
  • **
  • Artemis Wizard
« Odpowiedź #2 dnia: Czwartek, 28 Kwiecień 2011, 15:20 »
Oj Mobi, poprawiłeś mi humor. O tym, że Android to inne oprogramowanie od WM to wiem, tylko myślałem, że PPC to WM i Android etc.Co do języka to sądziłem, że będzie to trudniejsze niż tylko opcje, bo pamiętam stres przy wgrywaniu romu w WM, że coś padnie ;) A ja myślałem, że HTC Sense to coś dobrego.Chodzi mi głównie o blokadę IMEI i wysyłanie na zablokowany tel. informacji, tekstu. No nie ma się czym chwalić ale z drugiego Artemisa zostałem okradziony ;/ A, nie masz tego telefonu lub znajomego który by go miał? Potrzebuje sprawdzenia albo opinii na temat tych kilku spraw. Bardzo korzystna zmiana interface'u forum. Takie nowocześniejsze. I kilka przydatnych funkcji, np podgląd wątku. Nie uważasz za trochę niepokojące spadku ceny Desire? I tak dużej ilości sztuk sprowadzanych z zagranicy?
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 28 Kwiecień 2011, 15:25 wysłana przez Studioworks »

Offline Budniu

• Administrator
  • Core
  • Podziękowań: 205
  • HTC 7 Pro
« Odpowiedź #3 dnia: Czwartek, 28 Kwiecień 2011, 15:54 »
Powiem tyle, mam HTC Desire Z, a to prawie to samo (też Android 2.2), parametry podobne:
- kolory - bzdura,
- dźwięk - IMO bzdura, ale może na HD jest inny głośnik - tego nie wiem,
- spadek ceny - może własnie wynika z tego, że nastąpił wysyp przywiezionych z za granicy,
Moja sugestia - poczytaj przed zakupem jak zrootować Desire HD (bez tego nie zmienisz ROM-u na gotowany).

Offline Studioworks

• Klubowicz
  • **
  • Artemis Wizard
« Odpowiedź #4 dnia: Czwartek, 28 Kwiecień 2011, 16:07 »
No a tak jeszcze z okazji, że jestem na razie laikiem jeśli chodzi o Androida. Czytając opinie ludzi na forach, znalazłem informację, że pobranie z Android Market programy zapisują/instalują się na telefonie i nie da się zmienić zapisu na sd.Owa osoba skarżyła się również, że przez to nie ma miejsca na odpowiednią ilość programów niezbędnych. Jak to jest? Jeśli się myli, a nie macie nic przeciwko telefonom z Anglii to kupuje od razu. ;P

Offline Budniu

• Administrator
  • Core
  • Podziękowań: 205
  • HTC 7 Pro
« Odpowiedź #5 dnia: Czwartek, 28 Kwiecień 2011, 21:35 »
Co do instalacji programów na karcie to obecny Android z którym kupisz tj. prawdopodobnie 2.2 lub zrobisz update z OTA (z chmury online) będzie to obsługiwał i pozwalał sobie przenosić aplikacje dowolnie w o bie strony. Jeżeli nie to zrobisz root (pocztaj najpierw !). A co do telefonów z Anglii - a co niby z nimi ma być nie tak ??? Kierownica po prawej ?-?

Offline mobi

• Administrator
  • Core
  • Podziękowań: 314
  • HTC HD2 #TyphooN CyanogenMod 7#
    • mobione.pl
« Odpowiedź #6 dnia: Czwartek, 28 Kwiecień 2011, 22:50 »
Jak bym czytał te źródła co ty i im ufał, to bym do tej pory używał dymu do komunikacji ;)
HD2 - wciąż ten sam telefon, wciąż inne wrażenia :)