Piątek, 25 Maj 2012, 14:27

Autor Wątek: [HTC Kaiser] zmiana ROM-u krok po kroku  (Przeczytany 53642 razy)

Offline morfeusz

• Świeżak ;)
  • *
  • Podziękowań: 0
Odp: htc tytn II problem z wgraniem hardspl
« Odpowiedź #195 dnia: Sobota, 09 Kwiecień 2011, 11:56 »
generalnie problem jest z graniem postępując zgodnie z instrukcjami zawartymi w tym poście -> nie uzyskuje żadnego efektu :(

postaram się później wrzucić screeny z próby wgrania HardSPL 3.29. Generalnie chodziło mi o to, że bodajże w 4 kroku jest coś takiego jak UpdateRom (jak się nie mylę) i po wejściu w to jest przedstawione jakby jaką wersję mamy i jaką usiłujemy wgrać. I tutaj podaje mi że wersja obecna -> puste pole a wersja którą chcę wgrać to (jak się nie mylę - piszę z pamięci) SPL 1.0.0.0

mam nadzieję że troszkę jaśniej teraz  :oT jak skończy się ładować fon to podepnę pod kompa i dorzucę screeny o co mi chodzi :)

edit...

no właśnie ten zapisek w RUU mnie zbija z tropu :) no i niestety muszę korzystać z JumpSPL1.93-KAIS bo inaczej mam biały ekran

Offline mobi

• Administrator
  • Core
  • Podziękowań: 314
  • HTC HD2 #TyphooN CyanogenMod 7#
    • mobione.pl
« Odpowiedź #196 dnia: Sobota, 09 Kwiecień 2011, 11:59 »
Przecież rozwiązanie na biały ekran też tam jest. Dałeś uprawnienia admina na ruu? masz vista/7?
HD2 - wciąż ten sam telefon, wciąż inne wrażenia :)

Offline Budniu

• Administrator
  • Core
  • Podziękowań: 205
  • HTC 7 Pro
« Odpowiedź #197 dnia: Sobota, 09 Kwiecień 2011, 12:04 »
Tym "zapiskiem" w RUU się nie przejmuj, jest OK.
Poczytaj to:
http://forum.mobione.pl/wgrywanie/(htc-kaiser)-zmiana-rom-u-krok-po-kroku/

I nikt jeszcze nie scalił o-

Offline xsandrax13

• Świeżak ;)
  • *
  • Podziękowań: 0
  • HTC TyTN II Kaiser
Odp: [HTC Kaiser] zmiana ROM-u krok po kroku
« Odpowiedź #198 dnia: Czwartek, 02 Czerwiec 2011, 13:55 »
Witam

Nie wiem czy to tylko ja mam takie szczęście do swojego Kaiserka czy trafiłam na kiepski egzemplarz, a może one poprostu juz tak mają (ostatnia opcja raczej nieprawdziwa), ale po raz kolejny (już chyba trzeci) urządzonko zaczyna wariować czego efektem jest ciągła dekalibracja panelu dotykowego. Dodam, że reinstall systemu pomaga, ale... ileż można  :gwm:

Skoro muszę już po raz kolejny zainstalować systemik (aktualnie Win 6.1, ver.19212.1.0.3, t.j. oryginalny htc'owski, wczesniej mialam z Orange i bylo to samo) to może podpowiecie jakąś szybką "dystrybucję" bo dotychczasowe po miesiącu zaczynają mielić informacje w takim tempie, że jakby mi przyszło zadzwonić na 112 to pewnie kilka długich chwil musiałabym czekać, żeby wstukać numer. Ogólnie dość irytująca sprawa. Ostatnio nie miałam okazji rozejrzec się za Romami więc może coś sprawdzonego doradzicie... z góry dziękuję  :peace: