Autor Wątek: Problem z polską nakłądką do Benq E72  (Przeczytany 32871 razy)

nokser

  • Gość
Odp: Problem z polską nakłądką do Benq E72
« Odpowiedź #90 dnia: Środa, 06 Maj 2009, 10:55 »
No właśnie... GlobalBus, znasz adres PP dla I600 ?-?

Offline utak3r

  • Global Moderator
  • Core
  • ****
  • Podziękowań: 140
  • Samsung Note 4
Odp: Problem z polską nakłądką do Benq E72
« Odpowiedź #91 dnia: Środa, 06 Maj 2009, 11:43 »
a co, osnbtool nie znajduje automatem?


Offline qolejowy

  • Swojak
  • ***
  • Podziękowań: 3
  • Benq E72, Nokia 6210 Navi.
Odp: Problem z polską nakłądką do Benq E72
« Odpowiedź #92 dnia: Środa, 06 Maj 2009, 19:20 »
a co, osnbtool nie znajduje automatem?

C:\Rom>osnbtool -ap xip.bin 6.0
OS ROM Partition Tool V1.48 By Weisun :> PDAclan.com
Find "NKKD8" signature at offset: 0x0004B288
Find instruction at offset: 0x0004B548
Find PagePool Value at offset: 0x0004B664
Old value: 0x00400000(4MB)
Sure to modify it to 0x00600000 (6MB)(y/n)?

Z odczytu wnioskuję że mój PagePool ma rozmiar  4MB więc chyba nie ma już co zmniejszać.


Offline utak3r

  • Global Moderator
  • Core
  • ****
  • Podziękowań: 140
  • Samsung Note 4
Odp: Problem z polską nakłądką do Benq E72
« Odpowiedź #93 dnia: Czwartek, 07 Maj 2009, 07:19 »
Możesz jeszcze sprawdzić 3.5MB (w hexach to 0x38) - na wizie i hermesie dość fajna wartość.

nokser

  • Gość
Odp: Problem z polską nakłądką do Benq E72
« Odpowiedź #94 dnia: Poniedziałek, 11 Maj 2009, 01:43 »
Przynajmniej w HTC można samemu ustalać wartość PP - w I600 dopiero praktykuję


Offline utak3r

  • Global Moderator
  • Core
  • ****
  • Podziękowań: 140
  • Samsung Note 4
Odp: Problem z polską nakłądką do Benq E72
« Odpowiedź #95 dnia: Poniedziałek, 11 Maj 2009, 16:35 »
ponowię pytanie: sprawdzałeś osnbtoolem? Nie znajduje?

Offline qolejowy

  • Swojak
  • ***
  • Podziękowań: 3
  • Benq E72, Nokia 6210 Navi.
Odp: Problem z polską nakłądką do Benq E72
« Odpowiedź #96 dnia: Środa, 13 Maj 2009, 21:05 »
Zmiana PagePool na 3.5 czy 3.0 niczego specjalnego nie wnosi. (może jest trochę szybszy)
Teraz natomiast nie mogę poradzić sobie z listą szybkiego wybierania.
Mam dołożone skróty do własnych aplikacji, "Celetask i Rebot"
 I Celetask i Rebot jest wrzucony jako OEM pack.
Rebot jest z jakiegoś HTC i tu wszystko jest OK
natomiast Celetask działa ale nie wyświetla się jego nazwa w liście szybkiego wybierania (jak na obrazku)
Jak przełączę na 0409 wyświetla się jako "TaskMenager" a w 0415 pusta pozycja sam skrót działa.
Błąd więc musi być gdzieś albo w rgu albo w plikach mui. Przeszukałem rejestr i mui ale nigdzie nie mogę namierzyć.
Powiedzcie gdzie to jest zapisane.
Sprawa druga, to czy da się jakoś zmienić tło menu start ??






Offline globalbus

  • GZU
  • Core
  • ****
  • Podziękowań: 77
  • N900 + Zest
Odp: Problem z polską nakłądką do Benq E72
« Odpowiedź #97 dnia: Środa, 13 Maj 2009, 21:08 »
przypuszczam, że to w provxml powinieneś szukać, wpisy metabase

Offline Mietas

  • Core
  • *****
  • Podziękowań: 53
  • Nokia Lumia 520, MDA Compact IV
Odp: Problem z polską nakłądką do Benq E72
« Odpowiedź #98 dnia: Środa, 13 Maj 2009, 21:20 »
Co do menu start: da się to zrobić. Niestety nie pamiętam dokładnie klucza... Szukaj w HKLM\Software\Microsoft\Shell .
Lumia 520, WP8 8.0.10211.250, oryginał Plus
MDA Compact IV, MLR 6.1

Offline qolejowy

  • Swojak
  • ***
  • Podziękowań: 3
  • Benq E72, Nokia 6210 Navi.
Odp: Problem z polską nakłądką do Benq E72
« Odpowiedź #99 dnia: Środa, 13 Maj 2009, 23:11 »
Co do menu start: da się to zrobić. Niestety nie pamiętam dokładnie klucza... Szukaj w HKLM\Software\Microsoft\Shell .

chodzi Ci chyba o to

zmiana bitmapy menu start
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shell\Rai\:MSStart\BKBitmapFile
w wartości podajemy lokalizację własnego pliku, np: \Storage Card\My Documents\Start.jpg

U mnie takiego wpisu wogóle nie było a jak sam utworzyłem to pierwsza strona menu otwiera się  z dużym opóźnieniem i ze starym tłem a strona druga jest już wogóle pusta (bez ikon) i fon się na chwilę wiesza.




nokser

  • Gość
Odp: Problem z polską nakłądką do Benq E72
« Odpowiedź #100 dnia: Środa, 13 Maj 2009, 23:33 »
To jest w plikach *.cpl.xml w OEMSettings

Offline qolejowy

  • Swojak
  • ***
  • Podziękowań: 3
  • Benq E72, Nokia 6210 Navi.
Odp: Problem z polską nakłądką do Benq E72
« Odpowiedź #101 dnia: Piątek, 15 Maj 2009, 14:52 »
To jest w plikach *.cpl.xml w OEMSettings
Nic nie znalazłem w tych plikach, przeszukałem też wszystkie provxml i też nic, pewnie gdzieś to siedzi w rejestrze albo w tym mxip.lang.
Menu udało mi się zmienić, ustawienia o których pisałem wyżej były poprawne tylko plik za duży, teraz jest prawie OK, prawie bo dopiero jak wcisnę "wszystkie prog." wyświetla się to tło które ustawiłem, na pierwszej stronie nadal standardowe tło, i tu przydałoby się coś zmienić.

Sprawa druga to czcionka nie mogę ustawić żeby nie była taka gruba, niezbyt ładnie to wygląda (obrazek wyżej) jakiejkolwiek czcionki bym nie użył to i tak w ustawieniach jest gruba.


nokser

  • Gość
Odp: Problem z polską nakłądką do Benq E72
« Odpowiedź #102 dnia: Piątek, 15 Maj 2009, 15:02 »
Czcionka to bodajże pliki *.tff czy coś takiego z formułą.
A te pliki *.cpl.xml, musisz pojąć ich odniesienia i znaczenie, z grugiej strony nie każdy edytor wyświetla większość ich informacji

Offline qolejowy

  • Swojak
  • ***
  • Podziękowań: 3
  • Benq E72, Nokia 6210 Navi.
Odp: Problem z polską nakłądką do Benq E72
« Odpowiedź #103 dnia: Piątek, 15 Maj 2009, 15:13 »
Czcionka to bodajże pliki *.tff czy coś takiego z formułą.
A te pliki *.cpl.xml, musisz pojąć ich odniesienia i znaczenie, z grugiej strony nie każdy edytor wyświetla większość ich informacji
Edytuje te pliki programem "Notepad2"
co do czcionki to prubuje zmieniać czcionkę na np. Segoe UI ale nadal to samo nawet jak nie wrzucę pogrubionej (chociaż standardowo jest)

nokser

  • Gość
Odp: Problem z polską nakłądką do Benq E72
« Odpowiedź #104 dnia: Piątek, 15 Maj 2009, 15:20 »
to nie te pliki od czcionki... później ci napisze które to ...
A notepad nie wyświetla wszystkiego ;)



dodano: Piątek, 15 Maj 2009, 15:19
a może i wyświetla ale nie właściwie