Autor Wątek: Po próbie wgrania romu omnia się nie włącza ...  (Przeczytany 2738 razy)

borkus

  • Gość
Po próbie wgrania romu omnia się nie włącza ...
« dnia: Czwartek, 16 Lipiec 2009, 15:34 »
Omnia nie chce się włączyć po próbie wgrania romu .. U góry przycisk świeci się na czerwono ...

Podłączałem do ładowarki, do kabla usb i nic. Zero.. Jak wyciągnę i włożę baterię i próbuję włączyć to zapala się czerwony przycisk włączania i nic więcej...

Robiłem HR.
Ladowałem baterię do końca
Komputer nie wykrywa omni
Nie szuka żadnych sterowników

Czy macie jeszcze jakieś pomysły ? Narazie czekam na NOKser'a bo on mi raczej pomoże.

nothin

  • Gość
Odp: Po próbie wgrania romu omnia się nie włącza ...
« Odpowiedź #1 dnia: Czwartek, 16 Lipiec 2009, 15:50 »
raczej tak..


borkus

  • Gość
Odp: Po próbie wgrania romu omnia się nie włącza ...
« Odpowiedź #2 dnia: Czwartek, 16 Lipiec 2009, 15:58 »
A co to za wypowiedź ? xd Nikt więcej mi nie pomoże?


Offline Chester

  • Global Moderator
  • Core
  • *****
  • Podziękowań: 26
  • Sprzęt: SGSIII
Odp: Po próbie wgrania romu omnia się nie włącza ...
« Odpowiedź #3 dnia: Czwartek, 16 Lipiec 2009, 16:50 »
pytaj Globalbusa. Trzeba odłączyć pamięc flash i dopiero flashować
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły...

borkus

  • Gość
Odp: Po próbie wgrania romu omnia się nie włącza ...
« Odpowiedź #4 dnia: Czwartek, 16 Lipiec 2009, 16:58 »
Nie rozumiem, o co chodzi z tą pamięcią flash ? Nie da się teraz nic wgrac, trzeba postawić ten telefon na "nogi" i potem wgrać.


Offline globalbus

  • GZU
  • Core
  • ****
  • Podziękowań: 77
  • N900 + Zest
Odp: Po próbie wgrania romu omnia się nie włącza ...
« Odpowiedź #5 dnia: Czwartek, 16 Lipiec 2009, 17:11 »
jeśli masz trupa to ja nic nie poradzę :oT
pochwal się jeszcze jak udało ci się doprowadzić do takiego stanu ::)

lupus

  • Gość
Odp: Po próbie wgrania romu omnia się nie włącza ...
« Odpowiedź #6 dnia: Czwartek, 16 Lipiec 2009, 17:39 »
z tego co na PDAC to sobie kolega pamięć zawalił na maksa i spróbował flashować.. ciekawe tylko jakim romem

borkus

  • Gość
Odp: Po próbie wgrania romu omnia się nie włącza ...
« Odpowiedź #7 dnia: Czwartek, 16 Lipiec 2009, 17:53 »
Win 6.5 + manila ;P





dodano: Czwartek, 16 Lipiec 2009, 17:53
Na prawdę świetne forum, dużo można pomocy tu uzyskać, zaraz kasuje konto ;]

lupus

  • Gość
Odp: Po próbie wgrania romu omnia się nie włącza ...
« Odpowiedź #8 dnia: Czwartek, 16 Lipiec 2009, 18:01 »
Win 6.5 + manila ;P





dodano: Czwartek, 16 Lipiec 2009, 17:53
Na prawdę świetne forum, dużo można pomocy tu uzyskać, zaraz kasuje konto ;]

teraz to ześ się ośmieszył kolego.. na PDAC dostałeś maasę odpowiedzi i każda pomocna jak widziałem... dlaczego i tam nie skasujesz...  myślisz, że tu sami wróżbici siedzą??? rzucasz problem my patrzymy w swoje kule i jest rozwiazanie???  skoro Globalbus Ci mówi, że masz cegłe (i tam i tu) to masz cegłe i żadne forum Ci nie pomoże, a nasze pytania mają na celu znalezienie sposobu jak to zrobiłeś żeby innych przestrzec... (i siebie też  :p)
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 16 Lipiec 2009, 18:18 wysłana przez lupus »

Offline mobi

  • Administrator
  • Core
  • *****
  • Podziękowań: 351
  • Wizard/HD2/Kaiser/SGS3/HTC E8/HTC 10/Xiaomi MiA1
Odp: Po próbie wgrania romu omnia się nie włącza ...
« Odpowiedź #9 dnia: Czwartek, 16 Lipiec 2009, 19:32 »
Szkoda słów.


Offline Budniu

  • Administrator
  • Core
  • *****
  • Podziękowań: 226
  • Nokia Lumia 820│Motorola Xoom 2 ME
Odp: Po próbie wgrania romu omnia się nie włącza ...
« Odpowiedź #10 dnia: Piątek, 17 Lipiec 2009, 11:39 »
Ja jeszcze bym koledze polecił przeczytanie TEGO

Offline mobi

  • Administrator
  • Core
  • *****
  • Podziękowań: 351
  • Wizard/HD2/Kaiser/SGS3/HTC E8/HTC 10/Xiaomi MiA1
Odp: Po próbie wgrania romu omnia się nie włącza ...
« Odpowiedź #11 dnia: Piątek, 17 Lipiec 2009, 11:47 »
Kolegi już nie ma
I bardziej mu zależało na dobrej nowinie, niż prawdzie.