Najważniejsze - możesz wgrywać romy bezpośrednio przez RUU? Bo nie wiem jak ta sprawa się ma w przypadku Hermesa.
dodano: Czwartek, 06 Grudzień 2007, 19:22Dobra, już się doedukowałem

Więc tak, jak jesteś pewien w 100% że będziesz w stanie wgrać rom do gołego Hermesa (jedyne co Ci się będzie uruchamiać to BL), możesz spróbować takiego narzędzia jak mtty, wala się gdzieś u nas na forum, ale akurat w tej chwili nie mogę go znaleźć, dlatego podepnę to tutaj jeszcze (aczkolwiek nie mam pewności jak to będzie z Hermesem współpracować, w razie problemów poszukaj innej wersji)...[attachment=1]
1. Odpal Hermesa w trybie bootloadera.
3. Zabijasz procesy z wce* w nazwie, po czym możesz podłączyć Hermesa do PC.
3. Włączasz mtty, wybierasz tryb USB.
4. Na początek wpisz sobie "info 2", zobacz czy informacje są w miarę sensowne.
5. Jeżeli wiesz co chcesz zrobić, wpisujesz "format ALL" i czekasz na potwierdzenie wykonania. W razie problemów z formatem, pokombinuj z kartami (SIM, SD), np. w Wizardzie nie pozwoli na operację bez włożonego SD w slocie, ale już z kartą nic mu nie przeszkadza, ba, można ją nawet wyjąć zanim się potwierdzi chęć wykonania formatki.
6. Teraz możesz cieszyć się czystym Hermeskiem, po czym zapakować mu jakiś ROM.
Ale lepiej poczekaj na opinię kogoś innego, bo ja w dziedzinie Hermesa raczej kuleję, i nie wiem czy po takim zabiegu nie będziesz mieć problemu z przeflashowaniem go później.