Autor Wątek: [Rozwiązane] Znikające ikony: E, G, H, G3 itd w systemach WM 6.x  (Przeczytany 21262 razy)

Offline Ham3r

  • GZU
  • Core
  • ****
  • Podziękowań: 50
Odp: [Rozwiązane] Znikające ikony: E, G, H, G3 itd w systemach WM 6.x
« Odpowiedź #45 dnia: Czwartek, 21 Maj 2009, 16:42 »
lol. to jest tak samo jak z AS, który sobie ciągle siedzi.

zaraz, jak to źle wyświetlane?
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 21 Maj 2009, 18:28 wysłana przez Ham3r »

Offline mobi

  • Administrator
  • Core
  • ****
  • Podziękowań: 351
  • Wizard/HD2/Kaiser/SGS3/HTC E8/HTC 10/Xiaomi MiA1
Odp: [Rozwiązane] Znikające ikony: E, G, H, G3 itd w systemach WM 6.x
« Odpowiedź #46 dnia: Czwartek, 21 Maj 2009, 17:15 »
i zobacz, w tym tapresie co dałeś pod 9 jest 3Ga w tym co ja dałem jest słuchawka (u ciebie jest ona pod 13)
czyli w tych walniętych powinny być strzałki, ew. system może różnie się odwoływać, raz jest to 9 pozycja a raz jakaś inna i trzeba to odpowiednio dobrać


Offline AMIGAnTOMEK

  • GZU
  • Core
  • ****
  • Podziękowań: 42
  • HTC HD2,Nokia Lumia 820
Odp: [Rozwiązane] Znikające ikony: E, G, H, G3 itd w systemach WM 6.x
« Odpowiedź #47 dnia: Czwartek, 21 Maj 2009, 17:51 »
U mnie na romie do Wizarda H3rFinal nigdy nie mam tych ikonek. Jakies lekarstwo?


Offline Budniu

  • Administrator
  • Core
  • *****
  • Podziękowań: 226
  • Nokia Lumia 820│Motorola Xoom 2 ME
Odp: [Rozwiązane] Znikające ikony: E, G, H, G3 itd w systemach WM 6.x
« Odpowiedź #48 dnia: Czwartek, 21 Maj 2009, 18:19 »
No to ja też się podkleję tyle, że z Omnią na wszystkich ROM-ach tak jest - dwie strzałki czy czerwona ikonka (zależy od romu). Ikony pojawiają się jedynie w trakcie transmisji danych, po czym znikają. Zdziwiło mnie to bo na Kaiserze miałem zawsze wyświetlana ikonę w zasięgu jakiej sieci jestem, natomiast o transmisji informowała mała ikonka nad zasięgiem (E, H, 3G idt.). Zadałem pytanie na PDAClubie, w temacie dyskusji o ROM-ach, ale posypały się odpowiedzi, że tak jest i koniec. Nie dyskutowałem bo w Omni to jestem jeszcze świeży, ale widzę, że to jest błąd powielany w wielu romach. Może znajdziecie jakieś lekarstwo na ten objaw w Omni bez wgotowywania w ROM :oT bo jakoś nie mogę znaleźć zapału do nauczenia się ksiązki kucharskiej ;)

Offline mobi

  • Administrator
  • Core
  • ****
  • Podziękowań: 351
  • Wizard/HD2/Kaiser/SGS3/HTC E8/HTC 10/Xiaomi MiA1
Odp: [Rozwiązane] Znikające ikony: E, G, H, G3 itd w systemach WM 6.x
« Odpowiedź #49 dnia: Czwartek, 21 Maj 2009, 18:24 »
Cytuj
ale posypały się odpowiedzi, że tak jest i koniec.
czyli norma

Cytuj
Może znajdziecie jakieś lekarstwo na ten objaw w Omni bez wgotowywania w ROM
lekarstwo jest proste, patrzysz jakie ikony są źle wyświetlane i co się wyświetla, następnie podmieniasz w to miejsce/miejsca prawidłowe ikony i dajesz jako mui
Jak podmieniamy pliki mui jest opisane na forum w tym wątku
http://forum.mobione.pl/index.php/topic,8449.0.html


Offline Budniu

  • Administrator
  • Core
  • *****
  • Podziękowań: 226
  • Nokia Lumia 820│Motorola Xoom 2 ME
Odp: [Rozwiązane] Znikające ikony: E, G, H, G3 itd w systemach WM 6.x
« Odpowiedź #50 dnia: Czwartek, 21 Maj 2009, 18:33 »
No to się zabieram za robótkę. Thx Mobi

Offline mobi

  • Administrator
  • Core
  • ****
  • Podziękowań: 351
  • Wizard/HD2/Kaiser/SGS3/HTC E8/HTC 10/Xiaomi MiA1
Odp: [Rozwiązane] Znikające ikony: E, G, H, G3 itd w systemach WM 6.x
« Odpowiedź #51 dnia: Czwartek, 21 Maj 2009, 18:51 »
Jeżeli to zabangla komuś, to proszę o info na forum.



dodano: Czwartek, 21 Maj 2009, 18:51
Cytuj
lol. to jest tak samo jak z AS, który sobie ciągle siedzi.
BTW
możesz rozwinąć w czym rzecz? też problem ikonek?

Offline Ham3r

  • GZU
  • Core
  • ****
  • Podziękowań: 50
Odp: [Rozwiązane] Znikające ikony: E, G, H, G3 itd w systemach WM 6.x
« Odpowiedź #52 dnia: Czwartek, 21 Maj 2009, 18:52 »
Nie, siedzi w pamięci i zżera 0,5 mb.

Trzeba poprawiać M$  :oT

Offline AMIGAnTOMEK

  • GZU
  • Core
  • ****
  • Podziękowań: 42
  • HTC HD2,Nokia Lumia 820
Odp: [Rozwiązane] Znikające ikony: E, G, H, G3 itd w systemach WM 6.x
« Odpowiedź #53 dnia: Czwartek, 21 Maj 2009, 20:34 »
lekarstwo jest proste, patrzysz jakie ikony są źle wyświetlane i co się wyświetla, następnie podmieniasz w to miejsce/miejsca prawidłowe ikony i dajesz jako mui
Tylko że ja zainstalowałem sobie nawet na Wizardzie Arthemus Taskbar_QVGA_V3 tak zeby ikonki były OK i kicha a na Artemisie to samo działa bezproblemowo.

Offline Budniu

  • Administrator
  • Core
  • *****
  • Podziękowań: 226
  • Nokia Lumia 820│Motorola Xoom 2 ME
Odp: [Rozwiązane] Znikające ikony: E, G, H, G3 itd w systemach WM 6.x
« Odpowiedź #54 dnia: Czwartek, 21 Maj 2009, 20:35 »
No i sie pobawiłem, moje spostrzeżenia:
Sposób ok. ale dla kogoś, kto chce podmienić ikonki np.: czarno-białe na kolorowe, powkleja sobie nowe w miejsca starych i ok. Ja z kolei mam kolorowe tylko się źle wyświetlają. W tym co napisałeś mobi
Cytuj
patrzysz jakie ikony są źle wyświetlane i co się wyświetla, następnie podmieniasz w to miejsce/miejsca prawidłowe ikony
jest sama prawda, ale u mnie jest problem w tym, że wszystkie się wyświetlają źle tzn. nie wyświetlają się wogóle jeżeli jest wyłączona transmisja danych. Na mój łeb :oT to korzystając z tej metody nie da się zmontować właściwego wyświetlania ikon, gdyż system nie widząc transmisji danych wyświetla tylko jedną - a wiec nie ma czego podmieniać. Przecież tej jednej ikony (czy będzie ona w formie dwóch strzałek czy inna ikona np. czerwona jak u mnie) nie podmienię na np. 5 różnych sygnalizujących: 3G, H, itd., a o wyświetlanie tego mi własnie chodzi. Zdaje się, że w moim przypadku jest zedytowany jakiś wpis lub wpisy rejestru lub też inna dll-ka, które są odpowiedzialne za wyświetlanie danej ikony, w momencie wykonywania przez telefon danej operacji. Tak właśnie myślę hmmm.... Może ktoś ma jakiś inny pomysł ???


Offline globalbus

  • GZU
  • Core
  • ****
  • Podziękowań: 77
  • N900 + Zest
Odp: [Rozwiązane] Znikające ikony: E, G, H, G3 itd w systemach WM 6.x
« Odpowiedź #55 dnia: Czwartek, 21 Maj 2009, 20:37 »
Cytuj
jest sama prawda, ale u mnie jest problem w tym, że wszystkie się wyświetlają źle tzn. nie wyświetlają się wogóle jeżeli jest wyłączona transmisja danych. (..)Tak właśnie myślę hmmm.... Może ktoś ma jakiś inny pomysł

sprawdz hklm\security\resover

Offline Budniu

  • Administrator
  • Core
  • *****
  • Podziękowań: 226
  • Nokia Lumia 820│Motorola Xoom 2 ME
Odp: [Rozwiązane] Znikające ikony: E, G, H, G3 itd w systemach WM 6.x
« Odpowiedź #56 dnia: Czwartek, 21 Maj 2009, 20:46 »
No sprawdziłem i mam trzy wpisy:
Cytuj
BaseDll - który ma wpisaną wartość do pobrania z OverrideIcon.dll
BatteryIconIdStart - ma wartość 2559
BatteryIconLevels - ma wartość 11

Myślisz, że zaglądnąć do OverrideIcon.dll? Tylko czy da się przy pomocy ResHack ???

No i lipa OverrideIcon.dll próbowałem go wyciągnąć z PDA i lipa, jest wgotowany w rom i zabezpieczony, nie za bardzo wiem jak go wyrwać ??? skopiować na inny dysk też się nie chce, jakaś pomoc?
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 21 Maj 2009, 20:53 wysłana przez Budniu »


Offline globalbus

  • GZU
  • Core
  • ****
  • Podziękowań: 77
  • N900 + Zest
Odp: [Rozwiązane] Znikające ikony: E, G, H, G3 itd w systemach WM 6.x
« Odpowiedź #57 dnia: Czwartek, 21 Maj 2009, 20:50 »
wywal całą gałąź, po sprawie :p (stracisz battery meter na today pewnie)

Offline Budniu

  • Administrator
  • Core
  • *****
  • Podziękowań: 226
  • Nokia Lumia 820│Motorola Xoom 2 ME
Odp: [Rozwiązane] Znikające ikony: E, G, H, G3 itd w systemach WM 6.x
« Odpowiedź #58 dnia: Czwartek, 21 Maj 2009, 20:54 »
Nie no pomysły masz na czwórke z minusem :zk:

Offline mobi

  • Administrator
  • Core
  • ****
  • Podziękowań: 351
  • Wizard/HD2/Kaiser/SGS3/HTC E8/HTC 10/Xiaomi MiA1
Odp: [Rozwiązane] Znikające ikony: E, G, H, G3 itd w systemach WM 6.x
« Odpowiedź #59 dnia: Czwartek, 21 Maj 2009, 21:51 »
Cytuj
Zdaje się, że w moim przypadku jest zedytowany jakiś wpis lub wpisy rejestru lub też inna dll-ka, które są odpowiedzialne za wyświetlanie danej ikony, w momencie wykonywania przez telefon danej operacji.
i o tym pisałem, że jest to też powiązane z jakimiś ustawieniami w systemie, w jednym ROMie takie mui zadziała doskonale a w innym nie, tak jak było u mnie, ten sam mui w jednym nie działał (strzałki) w drugim niebieskawa słuchawka, a w trzecim trzyma ikony tak jak powinny być
teraz złapanie od czego to zależy pozostawiam do grupowego rozwiązania :)


dzisiejsze znalezisko może okazać się pomocne
ROM Extractor
http://forum.mobione.pl/index.php/topic,378.msg86067.html#msg86067