Autor Wątek: [XDA Neo] - Problem z dzwiekiem...  (Przeczytany 1271 razy)

Ijo128

  • Gość
[XDA Neo] - Problem z dzwiekiem...
« dnia: Czwartek, 01 Listopad 2007, 00:56 »
Witam.
Posiadam XDA Neo z sieci o2 z Niemieckim Wm5 i mam taki problem ze nie ma w ogolę dźwięku poza tym, że jak ktoś do mnie dzwoni to wtedy telefon reaguje ale jak odbiorę to nic nie słyszę jak ktoś do mnie mówi i tak jest tez podczas słuchania muzyki brak dźwięku.
Nie wiem czy to wina softu czy może coś się stało z moim urządzeniem.
Jeżeli ktoś zna jakieś rozwiązanie to proszę o pomoc
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 01 Listopad 2007, 17:40 wysłana przez melhiore »

Offline mobi

  • Administrator
  • Core
  • *****
  • Podziękowań: 351
  • Wizard/HD2/Kaiser/SGS3/HTC E8/HTC 10/Xiaomi MiA1
Odp: Problem
« Odpowiedź #1 dnia: Czwartek, 01 Listopad 2007, 02:25 »
a znasz niemiecki? bo moze on tlumaczy na ten jezyk a ty tego nie slyszysz

a teraz zestaw pytan:
od zawsze tak mial?
od kiedy masz te przypadlosc?
czy robiles hard reset? nie mylic z softresetem!
czy instalowales jakie programy do zarzadzania dzwiekami?
czy slyszysz dzwieki systemowe?



forum.mobione.pl - Android - Windows mobile - modyfikacje

Odp: Problem
« Odpowiedź #1 dnia: Czwartek, 01 Listopad 2007, 02:25 »

Ijo128

  • Gość
Odp: Problem
« Odpowiedź #2 dnia: Czwartek, 01 Listopad 2007, 11:32 »
Właśnie ostatnio tak mu sie zaczęło robić.
Wczoraj jak miałem podłączonego do komputera to nie miałem głosu jak odłączyłem to miałem ale teraz znowu nie ma już robiłem ze 3 lub 4 hard resety (nie mylę z soft resetem), nie mam żadnego dźwięku oprócz jednego jak ktoś do mnie dzwoni to jest głos dzwonka (i to jest dziwne bo jak by mi nie działał głośnik to w ogóle bym go nie słyszał) ale oprócz tego to nie ma żadnego czy chce włączyć muzykę czy zadzwonić do kogoś to milczy głośnik
Dźwięków systemowych nie mam a tez powinno być je słychać przynajmniej ten jak naciskam start.
Nie instalowałem żadnego oprogramowania do zarządzania dźwiękiem jest tylko to co po hard resecie czyli standardowe ustawienia.
Może trzeba zainstalować inny ROM jak dla mnie to przydał by się angielski (bo z niemieckim to mi nie idzie) do tego sprzętu ale nie wiem gdzie go znaleźć przed napisaniem tego postu sporo spędziłem czasu na poszukiwaniach.
Zastanawiam się czy przypadkiem nie ma tez może jakiejś łatki na ta przypadłość ponieważ coś w Windowsie siedzi co blokuje te dźwięki.

forum.mobione.pl - Android - Windows mobile - modyfikacje

Odp: Problem
« Odpowiedź #2 dnia: Czwartek, 01 Listopad 2007, 11:32 »

Offline mobi

  • Administrator
  • Core
  • *****
  • Podziękowań: 351
  • Wizard/HD2/Kaiser/SGS3/HTC E8/HTC 10/Xiaomi MiA1
Odp: Problem
« Odpowiedź #3 dnia: Czwartek, 01 Listopad 2007, 12:20 »
w poszukiwaniu ROMu udaj sie tu:
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=250
ale poczytaj tez o metodach wgrywania romow



forum.mobione.pl - Android - Windows mobile - modyfikacje

Odp: Problem
« Odpowiedź #3 dnia: Czwartek, 01 Listopad 2007, 12:20 »