Autor Wątek: Niby wgrało a jednak nie....  (Przeczytany 2140 razy)

kornik50000

  • Gość
Niby wgrało a jednak nie....
« dnia: Środa, 14 Listopad 2007, 21:17 »
Witam wszystkich mam pewien problem.....wiec

Mam qtek 9100 z niemieckim językiem spl ipl miałem w wersji 2.17.
Najpierw zdjąłem cid locka wszystko poszło okey wiec pobrałem sobie z tej strony ten romik
WM6 WWE Parhfinder v2.4 i zacząłem go wgrywać . Zakończyło się sukcesem wszystko ok ale po restarcie qtek'a nadal mam stary rom:( .....spl i lpl mam teraz 3.08 a i tak dzieje się to samo. Czy ktoś wie co zle robie ??? Chciał bym tylko przejść z wm 5.0 na 6.0 i nie mieć juz języka niemieckiego.Proszę o mała pomoc
Pozdrawiam

czip mam g3 ale wizarda nie uwaliłem działa normalnie tylko nie chce mi przyjać romu
« Ostatnia zmiana: Środa, 14 Listopad 2007, 22:15 wysłana przez kornik50000 »

lupus

  • Gość
Odp: Niby wgrało a jednak nie....
« Odpowiedź #1 dnia: Środa, 14 Listopad 2007, 21:28 »
no i Pan nie (do)czytał.
po 1 jaki chip G3 czy G4?

forum.mobione.pl - Android - Windows mobile - modyfikacje

Odp: Niby wgrało a jednak nie....
« Odpowiedź #1 dnia: Środa, 14 Listopad 2007, 21:28 »

Offline Speeder

  • Global Moderator
  • Core
  • *****
  • Podziękowań: 26
  • Galaxy Note 2
Odp: Niby wgrało a jednak nie....
« Odpowiedź #2 dnia: Środa, 14 Listopad 2007, 21:30 »
Lupus. 2.17.

Po pierwsze, jaki rom wgrałeś żeby podnieść IPL/SPL?

forum.mobione.pl - Android - Windows mobile - modyfikacje

Odp: Niby wgrało a jednak nie....
« Odpowiedź #2 dnia: Środa, 14 Listopad 2007, 21:30 »

nothin

  • Gość
Odp: Niby wgrało a jednak nie....
« Odpowiedź #3 dnia: Środa, 14 Listopad 2007, 21:32 »
jeśli g3, to chinczyk, zdjęcie cida, wlove i dowolny wm06.

lupus

  • Gość
Odp: Niby wgrało a jednak nie....
« Odpowiedź #4 dnia: Środa, 14 Listopad 2007, 21:35 »
Lupus. 2.17.

Po pierwsze, jaki rom wgrałeś żeby podnieść IPL/SPL?

a co mi daje ta wiedza?? Różne rzeczy już widziałem a nie podam mu nazw romów jak się nie upewnie jakie ma G bo później będą pretensje  ;D

"najpierw sciagnołem cid locka " więcej to świadczy o G3 chociaż też nie koniecznie  ;)

1.RUU_Prodigy_1070302_103_10703102_CMCC_CHS_Ship(aby
  obniżyćIPL/SPL)
http://pda.oleyek.com/ROM/Others/RUU_Prodigy_1070302_103_10703102_CMCC_CHS_Ship.exe

2.RUU_TMobile_US_226102_22610105_022511_WWE_Ship (aby podwyższyć)
http://rapidshare.com/files/6521294/RUU_TMobile_US_226102_22610105_022511_WWE_Ship.exe
3. jakiś WM6

« Ostatnia zmiana: Środa, 14 Listopad 2007, 21:46 wysłana przez lupus »

kornik50000

  • Gość
Odp: Niby wgrało a jednak nie....
« Odpowiedź #5 dnia: Środa, 14 Listopad 2007, 21:46 »
Lupus ---- czip mam g3 spl mam 3.08 podniosłem bez romu...

Co mam zrobic krok po kroku....

lupus

  • Gość
Odp: Niby wgrało a jednak nie....
« Odpowiedź #6 dnia: Środa, 14 Listopad 2007, 21:49 »
polecam
http://mobione.pl/g3.html -do poduszki
ta kombinacja romów powyżej na pewno pomoże-a co zrobić wgrać kolejno rom nr1, później 2 i jakiś tam 3 :)


aha nie zdziw się jak po wgraniu 1 romu będziesz miał chińskie krzaczki :)-przejdź kalibracje i wgraj rom T-Mobile (nr2)

aha i uważaj na baterie!! żeby nie spadła poniżej 50% bo nie wgrasz nic :)
« Ostatnia zmiana: Środa, 14 Listopad 2007, 22:00 wysłana przez lupus »

Offline utak3r

  • Global Moderator
  • Core
  • *****
  • Podziękowań: 140
  • Samsung Note 4
Odp: Niby wgrało a jednak nie....
« Odpowiedź #7 dnia: Środa, 14 Listopad 2007, 21:59 »
2.17.
a co mi daje ta wiedza?? Różne rzeczy już widziałem

yyy?...  ?-?  Czyli np. co? G4 z SPL 2.17?... ;)

jak się nie upewnie jakie ma G

a to jest rotfl dnia  ;D  fajnie Ci wyszło ;)


A do autora wątku... bardzo Cię proszę, żebyś chociaż włączył sobie sprawdzanie pisowni, skoro z głowy nie potrafisz... bo powiedzieć o Twoim poście, że zawiera błędy, to mocne niedomówienie. Proszę.

lupus

  • Gość
Odp: Niby wgrało a jednak nie....
« Odpowiedź #8 dnia: Środa, 14 Listopad 2007, 22:04 »
utak3r
jesteś na tyle doświadczonym facetem, że powinieneś wiedzieć, że to co ktoś ma, a to co napisze że miał (szczególnie w chwili silnego wzburzenia po nieudanym flaschu i 2 swoim poście na tym forum)  to nie koniecznie to samo a udzielając rady raczej bym nie chciał komuś spaprać urządzenia   :p


ps:znam to z autopsji :P
« Ostatnia zmiana: Środa, 14 Listopad 2007, 22:10 wysłana przez lupus »

forum.mobione.pl - Android - Windows mobile - modyfikacje

Odp: Niby wgrało a jednak nie....
« Odpowiedź #8 dnia: Środa, 14 Listopad 2007, 22:04 »